Νίκη: Οι νέες ταυτότητες μετατρέπονται σε μέσο άσκησης κοινωνικών δικαιωμάτων

Ανακοίνωση: Αναφορικά με τις δηλώσεις του «μετανοημένου» Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται διερμηνείς ούτε ο πρόεδρός της κ. Νατσιός, ούτε η ίδια ως Κίνημα, για να εκφράσει τις απόψεις της.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται τεχνηέντως μόνο στο θέμα με το τσιπάκι των ταυτοτήτων, το οποίο αποτελεί μόνο ένα σκέλος από τα πολλά ζητήματα που προκύπτουν με τις νέες ταυτότητες. Παράλληλα, αποσιωπά ότι οι νέες ταυτότητες από μέσo ταυτοποίησης μετατρέπονται σταδιακά και μεθοδικά, σε μέσο άσκησης κοινωνικών δικαιωμάτων και καθιστούν τον πολίτη που δεν θα την λάβει, κοινωνικά ανύπαρκτο. Κάποιοι φαίνεται ότι ζηλεύουν τη δόξα καθεστώτων που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, που τόσο προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, δημιουργώντας Οργουελικές καταστάσεις.

Για μια ακόμη φορά η ΝΙΚΗ δηλώνει την αντίθεσή της στην υποχρεωτικότητα, καθώς και στη συγκέντρωση κρίσιμων προσωπικών πληροφοριών σε μια κοινή βάση δεδομένων, που δεν γνωρίζουμε ποιος θα τα διαχειρίζεται τώρα αλλά και στο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο εξηγούμε στον κ. Υπουργό ότι οι αναφορές στα social media και στα κινητά, ως μέσα παρακολούθησης αποτελούν ατυχές παράδειγμα, καθώς η χρήση τους είναι κατ’ επιλογήν και ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταργηθεί, αντίθετα με την ταυτότητα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του, χαρακτήριζε την κάρτα του πολίτη ως κάτι «φρικώδες» και ως «τον Μεγάλο Αδελφό που έρχεται». Μπορεί ο ίδιος να αλλάζει κόμματα και απόψεις, υπάρχουν όμως κάποιες σταθερές που δεν αλλάζουν ανάλογα με την φορά του ανέμου και αυτές είναι οι έννοιες του «προσώπου» και της «ελευθερίας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail