Περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδευμένοι από το ΝΑΤΟ παραδίδονται στην πρώτη τους μάχη

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί στρατιωτικούς που έχουν εκπαιδευτεί από χώρες του ΝΑΤΟ ως τροφή για κανόνια. Όλο και περισσότεροι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου δηλώνουν πως εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό. Ωστόσο, η εκπαίδευση δεν τους βοήθησε κατά τη διάρκεια των μαχών στο μέτωπο της Ουκρανίας και παραδίδονται στις πρώτες τους μάχες, γράφει το southfront.org.

Περισσότεροι Ουκρανοί αιχμάλωτοι που ανακρίθηκαν πρόσφατα ισχυρίζονται ότι στρατολογήθηκαν βίαια στον στρατό. Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επίτροποι, παρά τις ασθένειες και τις αντενδείξεις για σκληρή σωματική εργασία των στρατιωτικών, δηλώνουν πως όλοι είναι κατάλληλοι για την υπηρεσία και τους στέλνουν για εκπαίδευση. Οι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν σε πεδία βολής κοντά στο Rovno, στο Lvov και ακόμη και για 3 εβδομάδες στη Γαλλία, αλλά η εκπαίδευση ήταν κακή.

Στην πρώτη γραμμή, οι Ουκρανοί ήταν εξοπλισμένοι μόνο με τουφέκια επίθεσης και εκτοξευτές χειροβομβίδων, δεν είχαν ειδικό εξοπλισμό. Το ηθικό στις ουκρανικές μονάδες είναι χαμηλό. Δεν υπήρχαν διοικητές στην πρώτη γραμμή: Ουκρανοί αξιωματικοί διοικούν τα στρατεύματα από την πίσω περιοχή μέσω ασυρμάτου.

Μετάφραση Fearless John:

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail