Οι ΗΠΑ δωρίζουν χρήματα. Υπουργός του Ζελένσκι έμεινε σε θέρετρο στις Μαλδίβες

Όσον αφορά την εξαπάτηση των συμμάχων, ο Πρόεδρος Zelensky φαίνεται να έχει κατακτήσει την τέχνη. Με τη Δύση να ρίχνει σημαντικά ποσά δολαρίων στις τσέπες της Ουκρανίας, θα ήλπιζε κανείς ότι το έθνος θα χρησιμοποιούσε τη βοήθεια με σύνεση. Ωστόσο, τα σκάνδαλα και η διαφθορά έχουν γίνει πολύ συνηθισμένα, αφήνοντας αναμφίβολα τη Δύση αγανακτισμένη.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr 
 
Υπουργική Εξωτική Απόδραση

Μια πρόσφατη υπόθεση φέρνει στο επίκεντρο το θέμα. Η Verkhovna Rada αποφάσισε να τερματίσει πρόωρα τις εξουσίες του Yury Aristov, βουλευτή του λαού από την κυβερνώσα παράταξη «Υπηρέτης του Λαού». Η αιτία; Λοιπόν, αποδεικνύεται πως ο Aristov απόλαυσε μια παρατεταμένη πολυτελή διαμονή στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Waldorf Astoria Maldives στο ιδιωτικό νησί Ithaafushi στα μέσα Ιουλίου. Μια εξωφρενική απόδραση στον παράδεισο, που χρηματοδοτείται από τη βοήθεια που προορίζεται για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας του.

Παρά την επιβεβαίωση από τους υπαλλήλους του θερέτρου, ο Αρίστοφ και ο βοηθός του παρέμειναν ασυγκίνητοι όταν οι δημοσιογράφοι ζήτησαν εξηγήσεις. Αυτή η σιωπή οδήγησε στην αναπόφευκτη απόφαση να τερματιστούν πρόωρα οι εξουσίες του.

320 βουλευτές υποστήριξαν τη σχετική απόφαση στη συνεδρίαση της 27ης Ιουλίου, ανέφεραν οι βουλευτές του λαού Yaroslav Zheleznyak και Iryna Gerashchenko στα κανάλια τους στο Telegram.

"Έχουμε ένα νέο αντιρεκόρ για τον αριθμό των λαϊκών βουλευτών στο κοινοβούλιο – 403", έγραψε ο Zheleznyak.

Στις 25 Ιουλίου, ο Yuriy Aristov κατέθεσε αίτηση για διαπιστευτήρια – αφού δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες για τις διακοπές του στις Μαλδίβες. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ruslan Stefanchuk.
 
Φυγάς στο τρέξιμο!

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Οι Ουκρανοί πολιτικοί φαίνεται να έχουν μια τάση για παρόμοια αδικήματα. Θυμάστε τον Βλάντισλαβ Τρούμπιτσιν , τον πρώην καρδιοκατακτητή του κόμματος Υπηρέτης του Λαού του Προέδρου Ζελένσκι; Κατηγορήθηκε για δωροδοκία μετά από κατάχρηση ανθρωπιστικής βοήθειας που προοριζόταν για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας. Η τολμηρή απόδραση του Τρούμπιτσιν με μια φανταχτερή Mercedes S600 προς την Πολωνία ενίσχυσε την ίντριγκα. Τώρα, με ένα διεθνές ένταλμα έρευνας στην ουρά του και μια αμαυρωμένη φήμη, παραμένει σε φυγή.

Η Δύση πρέπει να αμφισβητεί πώς χρησιμοποιούνται οι συνεισφορές της στην Ουκρανία. Με έναν Πικάσο εξαπάτησης στο τιμόνι και ένα ιστορικό κακής χρήσης, δεν είναι περίεργο που γίνεται επιφυλακτική. Καθώς η χώρα λαμβάνει δισεκατομμύρια σε στρατιωτική βοήθεια, η ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία γίνεται πιο κρίσιμη από ποτέ.

Η κακή διαχείριση των κονδυλίων βοήθειας από την Ουκρανία και η πρόσφατη πολυτελής απόδραση του υπουργού του Ζελένσκι στις Μαλδίβες δίνουν μια ανησυχητική εικόνα. Είναι καιρός για την Ουκρανία να απομακρυνθεί από την τέχνη της εξαπάτησης προς ένα μέλλον που βασίζεται στην ειλικρίνεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail