Τα μετόπισθεν της Ουκρανίας στις φλόγες

Freepen.gr - Μετά την αποτυχία μιας άλλης προσπάθειας των δυνάμεων του Κιέβου να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα στο νότιο μέτωπο με μεγάλες δυνάμεις, η σύγκρουση στην Ουκρανία κλιμακώθηκε. Ο ουκρανικός στρατός χτυπά τακτικά το ρωσικό έδαφος με ξένους πυραύλους και drones. Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις δεν σταματούν το κύμα χτυπημάτων ακριβείας στις στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία, αναφέρει το southfront.org.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ισχυρές συνδυασμένες επιθέσεις με UAV Geran, Kinzhal, Kalibr και πυραύλους X-101. Ένας από τους στόχους ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky, όπου σταθμεύουν τα ουκρανικά αεροπλάνα SU-24 που φέρουν πυραύλους Storm Shadow. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, υπέστησαν ζημιές το υπόστεγο, ο χώρος στάθμευσης, ο ανελκυστήρας, μια υπόγεια εγκατάσταση και χώρος στάθμευσης με απαρχαιωμένα αεροσκάφη.

Από τις 5 Αυγούστου , εργαστήρια του εργοστασίου που χρησιμοποιείται για την επισκευή ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων δέχθηκαν επίθεση στο Χάρκοβο. Το τοπικό Σπίτι Πολιτισμού στο Kupyansk που χρησιμοποιήθηκε για την στέγαση του ουκρανικού στρατού καταστράφηκε. Στο Zaporozhye, μια αποθήκη πυραύλων καταστράφηκε και ένα αεροδρόμιο με υπόστεγα υπέστη ζημιές. Ο Ζελένσκι αναγνώρισε την επίθεση στο εργοστάσιο του Motor Sich. Στην περιοχή Rivne, μια αποθήκη πυρομαχικών και μια αεροπορική βάση στο Dubno καταστράφηκαν. Τερματικά logistics κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία κάηκαν στη Vinnytsia. Στην περιοχή Dnipropetrovsk, η αποθήκη καυσίμων και πυρομαχικών σε σιδηροδρομικό κόμβο χτυπήθηκε στο Kamensk. Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στις περιοχές του Κιέβου και του Ζιτομίρ.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις προσπάθειες διακοπής του ανεφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο νότιο μέτωπο.

Στις 6 Αυγούστου, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τις αυτοκινητογέφυρες Chongar και Tonky μεταξύ της Κριμαίας και της περιοχής Kherson με πυραύλους κρουζ Storm Shadow. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, συνολικά εκτοξεύτηκαν 12 πύραυλοι και 9 από αυτούς αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας. Ένας άνδρας τραυματίστηκε.

Επιπλέον, ουκρανικοί σχηματισμοί εξαπέλυσαν άλλη μια επίθεση με drone στη Μόσχα. Απέτυχε και το drone καταρρίφθηκε κατά την προσέγγιση στην πρωτεύουσα κοντά στο Podolsk. Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε επίσης δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή Μπριάνσκ. Το βράδυ της 7ης Αυγούστου, ένα άλλο ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή Kaluga.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να τρομοκρατούν πολίτες στις περιοχές που έχασαν και στα ρωσικά συνοριακά χωριά. Στις 5 Αυγούστου, Ουκρανοί μαχητές βομβάρδισαν σφοδρά το κέντρο του Ντόνετσκ με πυρομαχικά διασποράς. Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις στις μέτωπες Bakhmut και Zaporozhye. Ουκρανικές τεθωρακισμένες ομάδες με τανκς και ελαφρύ στρατιωτικό εξοπλισμό επιχειρούν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Berhovka δυτικά του Bakhmut και κοντά στο Rabotino στην περιοχή Orekhov. Έχοντας περισσότερες απώλειες, ο ουκρανικός στρατός δεν πέτυχε καμία νίκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail