Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εξαφανίζουν έξι ουκρανικά ταχύπλοα στη Μαύρη Θάλασσα

Φωτογραφία: Telegram
Freepen.gr - Στις 30 Αυγούστου, ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν έξι ταχύπλοα προσγειωμένα σκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα. Δύο από τα σκάφη βυθίστηκαν στην περιοχή του Snake Island, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου στις 00:00 ώρα Μόσχας, αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας βύθισε τέσσερα στρατιωτικά σκάφη. Υπήρχαν ομάδες Ουκρανών μαχητών —έως 50 άτομα— στις βάρκες την στιγμή που έγινε η επίθεση.

Στη συνέχεια, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε δύο άλλα σκάφη - τα σκάφη βυθίστηκαν κοντά στο νησί Snake.

Το πλήρωμα ενός μαχητικού Sukhoi Su-30 εντόπισε και εξάλειψε ένα ταχύπλοο στρατιωτικό σκάφος περίπου στις 12:00.

Στη συνέχεια, στις 15:23, το υπουργείο Άμυνας είπε ότι ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24 κατέστρεψε ένα άλλο στρατιωτικό σκάφος, ανατολικά του νησιού Snake.

Στις 24 Αυγούστου, μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ άνοιξε πυρ σε ένα κάμπινγκ στο χωριό Olenevka κοντά στο ακρωτήριο Tarkhankut στην Κριμαία. Πιστεύεται ότι η βολή έγινε με αντιαρματική χειροβομβίδα. Οι δράστες χτύπησαν μία φορά το κάμπινγκ και μετά τράπηκαν σε φυγή.
 
* πληροφορίες pravda.ru
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail