Δέκα σημάδια ότι ζούμε πραγματικά σε Αποκαλυπτικούς Καιρούς

Ο χρόνος τελειώνει για την ανθρωπότητα. Ο κόσμος μας γίνεται λίγο περισσότερο σαν μια πολύ κακή ταινία επιστημονικής φαντασίας κάθε μέρα που περνά και οι αυτοκαταστροφικές μας τάσεις μεταμορφώνουν αργά αλλά σταθερά την κοινωνία μας σε ζωντανό εφιάλτη. Με αρκετό χρόνο, θα καταστρέφαμε τον εαυτό μας και τα πάντα γύρω μας. Σε πολύ βασικό επίπεδο, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται πως τα παγκόσμια γεγονότα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Το κακό μεγαλώνει παντού γύρω μας και σχεδόν ό,τι κάνουν οι ηγέτες μας για να λύσουν τα ταχέως αναπτυσσόμενα προβλήματά μας φαίνεται να τα κάνουν ακόμη χειρότερα. 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο ρυθμός της αλλαγής γίνεται όλο και πιο γρήγορος και πολλοί φοβούνται ότι αυτό θα οδηγήσει σύντομα σε εκτεταμένο χάος σε όλο τον κόσμο. Τα παρακάτω είναι 10 σημάδια πως πραγματικά ζούμε σε αποκαλυπτικούς καιρούς:


#1 Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο φαίνεται να ανεβάζουν «πολεμικό πυρετό» και η κυβέρνηση Μπάιντεν μόλις έκανε μια στρατιωτική σύγκρουση με την Κίνα ακόμη πιο πιθανή, ανακοινώνοντας ένα πακέτο όπλων 345 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ταϊβάν:

Το καθεστώς Μπάιντεν στέλνει όπλα 345 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν, καθώς προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλον έναν πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Κίνας, παρόμοιο με τον πόλεμο διαμεσολάβησης που έχουν στήσει στην Ουκρανία με τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ έκαναν την ανακοίνωση το Σάββατο. Σε απάντηση στα νέα, η Κίνα έχει καταστήσει σαφές ότι δε θα υποχωρήσει.

«Ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα από τους φορολογούμενους του απλού λαού ξοδεύουν οι… αυτονομιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν, ανεξάρτητα από το πόσα όπλα των ΗΠΑ [λάβουν], δε θα κλονίσουν την αποφασιστικότητά μας να λύσουμε το πρόβλημα της Ταϊβάν. Ή να κλονίσουν τη σταθερή μας βούληση να πραγματοποιήσουμε την επανένωση της πατρίδας μας», δήλωσε ο Chen Binhua, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων της Κίνας στην Ταϊβάν.

#2 Και οι δύο πλευρές απλώς συνεχίζουν να κλιμακώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τώρα οι Ρώσοι προειδοποιούν ανοιχτά ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα:

Το Κρεμλίνο απείλησε σήμερα ευθαρσώς με χρήση πυρηνικών όπλων στον απόηχο της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας στη ζώνη ουρανοξυστών της Μόσχας.

Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ένα επίλεκτο κτίριο γραφείων και έναν ουρανοξύστη κατοικιών στη Μόσχα νωρίς το πρωί της Κυριακής σε αυτό που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από το καθεστώς του Κιέβου».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σύμμαχος του Πούτιν, έχει προειδοποιήσει πως «απλά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος» και είπε ότι το Κίεβο πρέπει «να προσευχηθεί στους πολεμιστές μας» να μην «επιτρέψουν στην παγκόσμια πυρηνική φωτιά να φουντώσει».

#3 Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ήδη αρκετό φαγητό για να φάνε. Και τώρα που η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας κατέρρευσε και η Ινδία έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς στις εξαγωγές ρυζιού, μας προειδοποιούν ότι οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων θα μπορούσαν σύντομα να ανέβουν πολύ υψηλότερα:

Η Helen Dickinson, διευθύνουσα σύμβουλος της British Retail Consortium (BRC), δήλωσε πως η τιμή του ψωμιού και των δημητριακών πρωινού είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί δεδομένου του ρόλου της Ουκρανίας ως μιας από τις παρασκευαστές αρτοσκευασμάτων στον κόσμο.

Οι προμήθειες ρυζιού βρίσκονται τώρα υπό πίεση αφού η Ινδία περιόρισε τις περισσότερες εξαγωγές, κάτι που η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε τη Δευτέρα (31 Ιουλίου) πως θα προκαλούσε «σημαντικές αυξήσεις στις παγκόσμιες τιμές και αστάθεια των τιμών».

#4 Οι λοιμοί μαίνεται σε όλο τον κόσμο και πολλές παλιές ασθένειες επιστρέφουν τώρα εκπληκτικά. Για παράδειγμα, η Φλόριντα έχει γίνει πλέον το επίκεντρο μιας εστίας λέπρας στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι τα κρούσματα λέπρας, γνωστής και ως νόσος του Χάνσεν, αυξάνονται στην Κεντρική Φλόριντα.

Σε μια ερευνητική επιστολή, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν ότι η Κεντρική Φλόριντα αντιπροσωπεύει το 81 τοις εκατό των αναφερόμενων περιπτώσεων στην πολιτεία και σχεδόν το ένα πέμπτο των αναφερόμενων περιπτώσεων σε εθνικό επίπεδο.

#5 Οι παγκόσμιες καιρικές συνθήκες έχουν ξετρελαθεί εντελώς. Για παράδειγμα, το Φοίνιξ είχε μόλις ένα σερί όπου η υψηλή θερμοκρασία έφτασε τουλάχιστον τους 110 βαθμούς για 31 συνεχόμενες ημέρες:

Το Phoenix έκλεισε την 31η συνεχόμενη ημέρα με τουλάχιστον 110 βαθμούς Φαρενάιτ και άλλες περιοχές της χώρας αντιμετώπισαν θερμοκρασίες ρεκόρ την Κυριακή μετά από μια εβδομάδα που είδε σημαντικές μερίδες του πληθυσμού των ΗΠΑ να υπόκεινται σε υπερβολική ζέστη.

#6 Οι άντρες μένουν έγκυοι και γεννούν μωρά:

Ένας 22χρονος τρανς άνδρας γέννησε δίδυμα μετά από έξι γύρους τεχνητής γονιμοποίησης σε μια προσπάθεια να μείνει έγκυος.

Ο Aaden Darr, ένας barista των Starbucks από το Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια, γεννήθηκε βιολογικά γυναίκα αλλά εμφανίστηκε ως τρανσέξoυαλ στα 16 του χρόνια αφού αναγνωρίστηκε ως λεσβία για αρκετά χρόνια και ξεκίνησε μια πορεία τεστοστερόνης.

Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποίησε πως ήταν όνειρό του να αποκτήσει ένα βιολογικό παιδί – έτσι έβαλε τέλος στην ορμονική του θεραπεία και επισκέφτηκε την τοπική κλινική οικογενειακού προγραμματισμού για να ξεκινήσει τη διαδικασία απόκτησης μωρού.

#7 Η τεχνολογία συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό που κόβει την ανάσα. Μάλιστα, αναφέρεται ότι οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μια «καινοφανή» θεραπεία η οποία «φαίνεται να εξολοθρεύει όλους τους συμπαγείς όγκους»:

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν αυτό που μπορεί να είναι ένα «ιερό δισκοπότηρο» που εξαλείφει όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους αφήνοντας ανεπηρέαστα άλλα κύτταρα. Η ανακάλυψη επιτεύχθηκε από την ομάδα του Νοσοκομείου City of Hope, ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς έρευνας και θεραπείας για τον καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στοχεύει την πρωτεΐνη του πολλαπλασιαζόμενου πυρηνικού αντιγόνου κυττάρων (PCNA).

Μια μεταλλαγμένη μορφή PCNA βοηθά τους καρκίνους στην επιδιόρθωση και την ανάπτυξή τους. Η ομάδα έχει αναπτύξει ένα μόριο, το AOH1996 , που στοχεύει και εξαλείφει το μεταλλαγμένο PCNA. Προηγουμένως, το PCNA θεωρούνταν πολύ προκλητικό για να είναι στόχος θεραπείας, αλλά το AOH1996 φαίνεται να εξοντώνει όλους τους συμπαγείς όγκους στην προκλινική έρευνα.

#8 Οι επιστήμονες επαναφέρουν τα αρχαία είδη στη ζωή. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι μια ομάδα ερευνητών κατάφερε πρόσφατα να «αναζωογονήσει» σκουλήκια που είχαν παγώσει εδώ και χιλιάδες χρόνια:

Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναζωογονήσουν τα σκουλήκια που ήταν παγωμένα για περίπου 46.000 χρόνια.

Θεωρείται πως έζησε στην ύστερη εποχή του Πλειστόκαινου, μια μικρή ομάδα σκουληκιών που βρέθηκαν 40 μέτρα βάθος στον μόνιμο παγετό της Σιβηρίας αποψύχθηκε και αναζωογονήθηκε.

#9 Οι θάνατοι από καρδιακά επεισόδια έχουν αυξηθεί δραματικά σε κάθε ηλικιακή ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Η εκπομπή Today του NBC ανέφερε: «Μια εθνική μελέτη από το νοσοκομείο Cedars Sinai δείχνει πως οι θάνατοι που σχετίζονται με καρδιακά επεισόδια αυξήθηκαν σε κάθε ηλικιακή ομάδα από την άνοιξη του 2020, αλλά η ομάδα που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση δεν είναι αυτή που μπορεί να νομίζετε… Η αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με καρδιακή προσβολή μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-44 ετών συγκεντρώνει ένα εκπληκτικό 30%… Οι ειδικοί εξακολουθούν να εργάζονται για να καταλάβουν γιατί επηρεάζονται τόσο οι νέοι».

#10 Το έδαφος και το νερό μας είναι ήδη πολύ κορεσμένα με μικροπλαστικά, και τώρα μας λένε ότι αυτή η κρίση επιδεινώνεται «εκθετικά»:

ΟΥΤΕ Ο Αρκτικός Ωκεανός δεν έχει ανοσία στην αδιάκοπη ανάπτυξη της μικροπλαστικής ρύπανσης. Σε μια νέα μελέτη που ανέλυσε δείγματα πυρήνα ιζημάτων, οι ερευνητές ποσοτικοποίησαν πόσα από τα σωματίδια έχουν εναποτεθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1930. Όπως έχουν δείξει οι επιστήμονες αλλού, η ομάδα ανακάλυψε ότι η μόλυνση από μικροπλαστικά στην Αρκτική αυξάνεται εκθετικά και παράλληλα με την αύξηση της παραγωγής πλαστικών - η οποία τώρα φτάνει το ένα τρισεκατομμύριο λίβρες το χρόνο, με την παγκόσμια ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων να προβλέπεται να τριπλασιαστεί έως το 2060.

Εάν δεν καταλαβαίνετε γιατί τα μικροπλαστικά αποτελούν μια πολύ σοβαρή υπαρξιακή απειλή για την κοινωνία μας, πρέπει πραγματικά να διαβάσετε το πιο πρόσφατο βιβλίο μου . Με αρκετό χρόνο, τα μικροπλαστικά θα κατέρρεαν εντελώς τον πολιτισμό μας ακόμα κι αν δεν υπήρχε κανένα από τα άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή.

Φυσικά το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να ειπωθεί για τον πυρηνικό πόλεμο, τον παγκόσμιο λιμό, την τεχνητή νοημοσύνη και μια σειρά από άλλες κατακλυσμικές απειλές που αντιμετωπίζουμε τώρα.

Πραγματικά ζούμε σε αποκαλυπτικούς καιρούς και οι μήνες και τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας υπόσχονται να είναι πραγματικά πολύ «ενδιαφέροντες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail