Πρώην κατάσκοπος: Οι ΗΠΑ δεν έχουν βιώσει ποτέ αυτό που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία

ΑΡ Photo / Chris Seward
Freepen.gr - Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει βιώσει ποτέ αυτό που συμβαίνει σήμερα στον «βόθρο» που ονομάζεται Ουκρανία, αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube, σχολιάζοντας τα λόγια του πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ και αργότερα στο Αφγανιστάν, David Petraeus.

Νωρίτερα, ο Πετρέους είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ουκρανία σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αρχίσουν να βομβαρδίζουν σαρωτικά [carpet bombing] για να σαρώσουν τα ναρκοπέδια, και στη συνέχεια να προχωρήσουν με υποστήριξη από μάχιμα ελικόπτερα.

"Στρατηγέ, λες ψέματα στον αμερικανικό λαό, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις καν με έξυπνο τρόπο. Μιλάς για carpet bombing, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που βομβαρδίσαμε κάτι; Ξέρεις την απάντηση, και εγώ ξέρω. Το κάναμε σε περιορισμένη μορφή κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου. Πόσα ναρκοπέδια ανατινάξαμε, Στρατηγέ; Μηδέν. Γιατί; Χάσαμε τον στόχο μας. Δεν λέω ότι θα χάσουμε ξανά, αλλά δε λειτουργεί έτσι. Υπάρχει κάτι που λέγεται αεράμυνα. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δεν έχει συναντήσει ποτέ κάτι που να μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων», είπε ο ειδικός. 

Σύμφωνα με τον Ritter, ο Petraeus είπε επανειλημμένα ψέματα τόσο για το Ιράκ όσο και για το Αφγανιστάν, παραπλανώντας το Κογκρέσο των ΗΠΑ να συνεχίσει να υποστηρίζει στρατιωτικές εκστρατείες. Ο αναλυτής σημείωσε πως ο στρατηγός λέει ψέματα τώρα για την Ουκρανία για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Αυτοί (η κυβέρνηση των ΗΠΑ) χρειάζονται να λέτε ψέματα στον αμερικανικό λαό ώστε να μην αναρωτιέται γιατί συνεχίζουμε να πετάμε δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικανών φορολογουμένων σε αυτόν τον βόθρο που είναι η Ουκρανία», κατέληξε ο Ritter

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail