RIA Novosti / Maxim Bogodvid |
Ντμίτρι Κοσίρεφ - RIA Novosti / Παρουσίαση Freepen.gr
Και αυτό δεν είναι απλώς μια σημαντική ανακάλυψη, αυτός είναι ο δρόμος για έναν νέο όμορφο κόσμο - οι ηλεκτρικές συσκευές δύσκολα θα ζεσταθούν, τα τρένα θα εξακολουθούν να πετούν πάνω από το έδαφος πάνω σε μαγνητικά μαξιλάρια ... Τεχνολογία υπολογιστών, ιατρική κ.λπ. - όλα βιάζονται μια νέα παγκόσμια βιομηχανική επανάσταση. Όχι διάσπαση του ατόμου, αλλά κάτι κοντινό.
Άτομο; Δεν υπάρχει τέτοια εφεύρεση που τα σκοτεινά μυαλά να μην την αντιλαμβάνονταν ως όπλο ενάντια στις κακές χώρες. Στην προκειμένη περίπτωση, εναντίον της Κίνας, η οποία έχει γίνει ηγέτης της τεχνολογίας στον κόσμο αντί των Ηνωμένων Πολιτειών . Και άρχισαν οι φωνές: οι δικοί μας (δηλαδή οι Νοτιοκορεάτες) μας οδηγούν στη νίκη στην παγκόσμια αναμέτρηση.
Περαιτέρω καινοτόμα άρθρα άρχισαν να μελετώνται από ειδικούς και άρχισαν να εκπλήσσονται. Οι τύποι φαίνονται περίεργοι, οι εξηγήσεις του φαινομένου είναι ακατανόητες, γενικά - είναι πραγματικά ψεύτικο; Οι Κορεάτες, παρεμπιπτόντως, αφαίρεσαν τη δημοσίευση.
Και τότε ανταποκρίθηκαν Κινέζοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Huazhong. Δε δημοσίευσαν ένα άρθρο την περασμένη εβδομάδα, αλλά ένα βίντεο με το ίδιο θέμα - σχετικά με τους αιωρούμενους μαγνήτες, παρά το γεγονός πως ο κινεζικός μαγνήτης αποδείχθηκε πιο αιωρούμενος από τον νοτιοκορεατικό. Και αυτή τη φορά κανείς δεν λέει ότι έχουμε κάτι ψεύτικο. Επιπλέον, οι επιστήμονες το κατανοούν, ειδικά ομάδες από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διεξάγεται επίσης έρευνα για αυτό το θέμα.
Μέχρι στιγμής, το ξερό υπόλειμμα αυτής της ιστορίας είναι αυτό το πολύ αναφερόμενο αντανακλαστικό που ονομάζεται "το τέλος για εσάς, τους Κινέζους, ο κόσμος θα είναι τώρα δικός μας".
Το περιοδικό Beijing Global Times το σχολίασε ως εξής: τι είδους προσέγγιση έχετε - να αντιλαμβάνεστε τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα ανάλογα με το "σε ποιο στρατόπεδο" επιτεύχθηκαν; Φανταστείτε καλύτερα ότι πράγματι θα επιτευχθεί η υπεραγωγιμότητα, τότε πολλά πράγματα, εξαιτίας των οποίων οι χώρες και οι άνθρωποι πολεμούν τώρα, θα χάσουν το νόημά τους.
Οι Τεχνολογίες μπορούν πολύ να κάνουν αυτές τις γεωπολιτικές διαφωνίες σας χωρίς νόημα.
Ονειρευόμασταν: όχι, τώρα η μάχη για την τεχνολογία είναι ακριβώς η μάχη μεταξύ του «αυτοί» και «εμείς». Και κανείς τις τελευταίες μέρες δε διακρίθηκε σε αυτό όσο, φανταστείτε, Βρετανοί επιστήμονες.
Η ιστορία είναι η εξής: Ο καθηγητής Τζιμ Σάκερ του Ινστιτούτου Αυτοκινήτου στο Χέρτφορντ είπε στους συμπατριώτες του ότι τα κινεζικά αυτοκίνητα που πωλούνται στη χώρα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας για το βασίλειο. Γιατί ξαφνικά μπορούν να απενεργοποιηθούν από απόσταση - πατώντας ένα κουμπί κάπου στο Πεκίνο, και οι Βρετανοί δεν έχουν τις τεχνικές δυνατότητες να το αποτρέψουν. Και τότε θα αρχίσει ο τρόμος στους δρόμους της Βρετανίας.
Εδώ, φανταστείτε, τον Τζέιμς Μποντ να ορμάει κάπου με ένα κινέζικο αυτοκίνητο, να ξεφεύγει από τη δίωξη και το χέρι κάποιου στο Πεκίνο να πατάει ένα κουμπί. Και η ταινία τρόμου ξεκινά.
Το κινέζικο χιούμορ δεν εμφανίζεται συχνά, έτσι οι ειδικοί από το Πεκίνο, με κάθε σοβαρότητα, άρχισαν να υπενθυμίζουν τι συμβαίνει με την αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία. Συγκεκριμένα: κατά το παρελθόν έτος, οι όγκοι παραγωγής της μειώθηκαν κατά 9,8%, έχοντας πέσει στα επίπεδα του 1956. Και αν μετρήσετε από το 2019, τότε αυτή η ατυχής αυτοκινητοβιομηχανία έπεσε κατά 40,5% και δεν στριμώχτηκε. Και μετά υπάρχει η εισαγωγή ανταγωνιστών. Επομένως, είναι κατανοητό γιατί χρειαζόμαστε ιστορίες τρόμου για το χέρι του Πεκίνου στο κουμπί.
Κάποιος μπορεί να θυμηθεί πώς, πριν από μερικά χρόνια, η Δύση ξεκίνησε μια μάχη για να διασφαλίσει ότι οι χώρες που υπόκεινται σε αυτήν δε θα εγκαταστήσουν σε καμία περίπτωση κινεζικό εξοπλισμό για επικοινωνίες 5G. Γιατί; Γιατί τότε στο Πεκίνο το ίδιο κουμπί μπορεί να λειτουργήσει ανά πάσα στιγμή. Αλλά άλλες χώρες αποκτούν κινεζικό εξοπλισμό, γνωρίζοντας πολύ καλά ποιος είναι ο ηγέτης σε αυτόν τον τομέα.
Σε τι θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η μάχη της τεχνολογίας; Για παράδειγμα, στο γεγονός πως οι μη δυτικές χώρες θα λαμβάνουν όλο και περισσότερο εξοπλισμό καλύτερο και φθηνότερο από το δυτικό. Με όλες τις επακόλουθες συνέπειες με τη μορφή μιας αυξανόμενης εκκρεμότητας της Δύσης.