Η επιστροφή στη συμφωνία σιτηρών είναι δυνατή, αλλά απαιτεί την εκπλήρωση των όρων της Ρωσίας — Κρεμλίνο

Sergey Bobylev/TASS Host Photo Agency
Freepen.gr - Η Ρωσία μπορεί να επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά, αλλά οι όροι της πρέπει να εκπληρωθούν, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Για αυτό, οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει απλώς να λάβουν μια σειρά μέτρων για την άρση των περιορισμών - όπως η αποσύνδεση της Rosselkhozbank [Ρωσική Αγροτική Τράπεζα] από το SWIFT και άλλων», είπε.

«Μπορούν να εκπληρωθούν γρήγορα και [τότε] η Ρωσία θα επιστρέψει αμέσως στην εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Τόνισε πως η Ρωσία υλοποιούσε  τα καθήκοντά της στο πλαίσιο της συμφωνίας σιτηρών ανεξάρτητα για πάρα πολύ καιρό, ενώ οι υποχρεώσεις προς τη Μόσχα δεν έχουν εκπληρωθεί. "Η Ρωσία εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της [βάσει της συμφωνίας] μονομερώς για πάρα πολύ καιρό. Και για πάρα πολύ καιρό, οι υποχρεώσεις προς τη Μόσχα δεν εκπληρώθηκαν, επομένως έχει ανασταλεί", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail