Καταλαβαίνει επιτέλους ο Πούτιν;

kremlin.ru
Ο συνταγματάρχης των ΗΠΑ Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ συμφωνεί μαζί μου ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί, διαφορετικά θα οδηγήσει σε έναν ευρύτερο και πιο επικίνδυνο πόλεμο. Καθώς οι ρωσοφοβικοί νεοσυντηρητικοί ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, μπορούν και θα μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια της Δύσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης. Για το λόγο αυτό, εναπόκειται στον Πούτιν να συγκεντρώσει την απαραίτητη δύναμη για να συντρίψει γρήγορα την Ουκρανία και να τερματίσει τη σύγκρουση. https://www.lewrockwell.com/2023/08/no_author/alarming-assessment-of-us-military-decline-and-ukraine-war-dangers-col-douglas-mcgregor/

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το ερώτημα που θέτω από την αρχή της σύγκρουσης είναι γιατί το Κρεμλίνο απέτυχε να αναγνωρίσει πως είναι ο αργός ρυθμός της ειδικής επιχείρησης που παράγει όλο και πιο σοβαρές προκλήσεις οι οποίες είναι πιθανό να καταλήξουν σε πυρηνικό πόλεμο. Συνεχίζω να θέτω αυτό το ερώτημα γιατί, όπως ο John F. Kennedy και ο Nikita Khrushchev, ο Ronald Reagan και ο Mikhail Gorbachev, καταλαβαίνω ότι κανένας στόχος, καμία ατζέντα, καμία ιδεολογία, καμία αρχή δεν μπορεί να δικαιολογήσει έναν πυρηνικό πόλεμο. Πολλές από τις προκλήσεις της Δύσης έχουν ξεπεράσει τις κηρυγμένες κόκκινες γραμμές χωρίς καμία απάντηση από τον Πούτιν εκτός από λόγια, και οι επιδεινούμενες προκλήσεις είναι που τελικά θα υπερβούν τα όρια και θα προκαλέσουν έναν ευρύτερο πόλεμο, που θα φέρει πυρηνικά όπλα στη σύγκρουση.

Η ανησυχία μου είναι πως οι κίνδυνοι κλιμάκωσης υπερβαίνουν τα οφέλη, όπως τα βλέπει ο Πούτιν, μιας αργής και συνεχιζόμενης σύγκρουσης αντί μιας ταχείας ήττας της Ουκρανίας.

Με πολλούς τρόπους ο Πούτιν τηλεγραφεί στην Ουάσιγκτον την αναποφασιστικότητα, τη σύγχυση, την αδυναμία και την απροθυμία να ολοκληρώσει τη δουλειά. Ο Πούτιν ξεκίνησε την περιορισμένη ειδική του επιχείρηση πριν κάνει τις απαραίτητες στρατιωτικές προετοιμασίες και ο Πούτιν χρειάστηκε να πολεμήσει το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου με έναν μικρό ιδιωτικό στρατό (μέχρι πρόσφατα) γνωστό ως Ομάδα Βάγκνερ. Ο Πούτιν έχασε οκτώ χρόνια επιτρέποντας στον εαυτό του να εξαπατηθεί από τη Δύση σχετικά με τη Συμφωνία του Μινσκ, ενώ η Ουκρανία, αλλά όχι η Ρωσία, δημιούργησε ένα μεγάλο στρατό.

Ο Πούτιν έχει επίσης ξεκαθαρίσει πως, παρά την αποδεδειγμένη εχθρότητα της Δύσης προς τη Ρωσία, η Ρωσία έχει μικρό στρατό και ότι ο Πούτιν φαίνεται απρόθυμος να τον διευρύνει σε μέγεθος, η ίδια η παρουσία του οποίου θα ανάγκαζε το τέλος της σύγκρουσης. Η απερίσκεπτη λεκτική επίθεση του Πούτιν στον Εβγκένι Πριγκόζιν και την Ομάδα της Βάγκνερ έκανε τον Πούτιν να φαίνεται ευάλωτος σε πραξικόπημα και να υποστηριχθεί ελάχιστα από τα πιο αποτελεσματικά ρωσικά στρατεύματα. Τα ατελείωτα άδικα λάθη του Πούτιν εξυπηρετούν την Ουάσιγκτον, όχι τη Ρωσία. Με το θάνατο του Πριγκόζιν χθες σε ένα μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα, ο απερίσκεπτος ισχυρισμός του Πούτιν ότι ο Πριγκόζιν ήταν προδότης για απόπειρα πραξικοπήματος θα προκαλέσει υποψίες στους Ρώσους πατριώτες πως ο Πούτιν ήταν υπεύθυνος για τη συντριβή που σκότωσε τον κορυφαίο ήρωα πολέμου της Ρωσίας.

Ίσως το χειρότερο από όλα για τον Πούτιν είναι οι συνεχείς και αυξανόμενες επιθέσεις της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και της Μόσχας. Πριν από λίγες μέρες ένας Ρώσος ανάρτησε στο www.moonofalabama.org ότι η απόκρυψη της ρωσικής προέλασης από τον Πούτιν επέτρεψε στην Ουκρανία με όπλα μεγάλης εμβέλειας από τη Δύση να καταστρέψει το Shebekino, μια ρωσική πόλη 50.000 κατοίκων στην περιοχή Belgorod. «Η πόλη έπρεπε να εκκενωθεί και μέχρι σήμερα η κανονική ζωή δεν έχει επιστρέψει εκεί». Οι New York Times ανέφεραν στις 12 Ιουνίου πως «Το Σεμπεκίνο είναι μια πόλη-φάντασμα μετά από μέρες βομβαρδισμού». Ρώσοι γεωπολιτικοί εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ικανότητα της Ουκρανίας να επιτεθεί απευθείας σε ρωσικό έδαφος στο Belgorod, στο Bryansk και σε άλλες περιοχές είναι πολύ οδυνηρή για τους Ρώσους και έχει κάνει ορισμένους Ρώσους να σκεφτούν ότι ίσως η προπαγάνδα της Ουάσιγκτον να είναι αλήθεια ότι η Ρωσία είναι αδύναμη και μπορεί να ηττηθεί. Η επιτυχία των επιθέσεων της Ουκρανίας εντός της ίδιας της Ρωσίας σίγουρα υπονομεύει τις προσπάθειες του Πούτιν να δώσει στους Ρώσους εμπιστοσύνη ότι η Ρωσία είναι μια ανερχόμενη δύναμη. Πώς είναι η Ρωσία δύναμη όταν ο Πούτιν είναι ανίκανος να εμποδίσει την Ουκρανία να καταστρέψει μια ρωσική πόλη και να επιτίθεται καθημερινά στη Μόσχα με drones;

Ο συνταγματάρχης ΜακΓκρέγκορ πιστεύει πως τελικά ο Πούτιν απορρίπτει την αυταπάτη του ότι η Δύση είναι ικανή για λογική και πρόθυμη να συνεργαστεί για ένα κοινό καλό. Πιθανώς οι Ρώσοι διανοούμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι περισσότερο φιλοαμερικανοί παρά φιλορώσοι, έχουν χρησιμεύσει ως περιορισμός στον Πούτιν, εγκλωβίζοντάς τον μεταξύ τους από τη μια πλευρά και των πατριωτών Ρώσων από την άλλη, μια κατάσταση στην οποία ο Πούτιν μπορεί να χάσει αφού δεν ικανοποιεί κανένα από τα δύο μέρη. Ο ΜακΓκρέγκορ λέει ότι ο Πούτιν χτίζει έναν στρατό 1,2 εκατομμυρίων, μια αρκετά μεγάλη δύναμη που θα καταστήσει σαφές πως ούτε η Ουκρανία ούτε το ΝΑΤΟ μπορούν να επικρατήσουν στο συμβατικό πόλεμο με τη Ρωσία.

Εάν ο Πούτιν είχε δημιουργήσει στρατό πριν από μια δεκαετία, δε θα υπήρχε ποτέ η ενορχηστρωμένη επανάσταση του Μαϊντάν που έθεσε σε κίνηση τη σύγκρουση. Το περιορισμένο όραμα του Πούτιν είναι η πηγή της σύγκρουσης. Είναι ο Πούτιν πολύ φιλελεύθερος για να είναι αποτελεσματικός ηγέτης πολέμου;

Οι δικές μου εμπειρίες με τη ρωσική διανόηση με έπεισαν πως πολλοί από αυτούς, και ίσως οι περισσότεροι, είναι επιρρεπείς στην αμερικανική προπαγάνδα λόγω των εμπειριών τους με τον κομμουνισμό και προτιμούν την αποδοχή από τη Δύση παρά τη ρωσική κυριαρχία.

Συχνά συμβαίνει ότι οι διανοούμενοι είναι σύμμαχοι εναντίον του λαού, όπως είναι σίγουρα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο κύριος σκοπός των διανοουμένων είναι να δαιμονοποιήσουν την Αμερική και το λευκό πληθυσμό της και να μολύνουν τον αμερικανικό λαό με ενοχές και ντροπή. Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί για τον προδοτικό χαρακτήρα των διανοουμένων. Γιατί οι Ρώσοι διανοούμενοι να είναι διαφορετικοί;

Η Ουάσιγκτον θα στέλνει όπλα στην Ουκρανία όσο ο Ζελένσκι θα θυσιάζει Ουκρανούς στρατιώτες και, περιμένοντας στα φτερά, βρίσκονται τα πολωνικά στρατεύματα και το σχέδιο της Πολωνίας στη Δυτική Ουκρανία. Και ίσως επίσης μια εκτεινόμενη σύγκρουση μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας.

Αν ο Πούτιν δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες δυνάμεις για να καταλάβει γρήγορα το Κίεβο και την Οδησσό, να αποκόψει εντελώς την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα, να κρεμάσει τον Ζελένσκι και την ναζιστική του κυβέρνηση και να εγκαταστήσει ένα Ρώσο σύμμαχο στην εξουσία στο Κίεβο, η σύγκρουση σίγουρα θα κλιμακωθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο. με όλους τους κινδύνους, εκτός φυσικά και αν ο Πούτιν παραδοθεί και αποδεχτεί μια άλλη άχρηστη συμφωνία.

Η λύση του Πούτιν θα είναι η Συμφωνία του Μινσκ, ή το αντίστοιχο της, από την αρχή; Αν ναι, εκτός αν η Ρωσία παραδοθεί στη Δύση, το αποτέλεσμα θα είναι πυρηνικός πόλεμος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail