Μεγάλο ενδιαφέρον για τη ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων της Πολωνίας

facebook.com/MarynarkaWojennaRP
Freepen.gr - Πολλές κορυφαίες εταιρείες από 11 χώρες υποβάλλουν προσφορές για να πουλήσουν τα υποβρύχιά τους στην Πολωνία, αποκάλυψε η πολωνική υπηρεσία που είναι αρμόδια για την προμήθεια όπλων, γράφει το polskieradio24.pl.

Ο συνταγματάρχης Γκρέγκορζ Πόλακ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξοπλισμών, δήλωσε ότι κορυφαίες εταιρείες και παραγωγοί έχουν παρουσιάσει προσφορές που θα επαληθευτούν και θα αναλυθούν. Οι Πολωνοί θα πρέπει να εξετάσουν την αγορά υποβρυχίων μαζί με τη μεταφορά των τεχνολογιών που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των υποβρυχίων.

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Mariusz Błaszczak ανακοίνωσε στα μέσα Ιουλίου το πρόγραμμα Orka, το οποίο προέβλεπε την αγορά νέων υποβρυχίων. Αποτελεί βασικό μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού για τις δυνάμεις της Πολωνίας.

Η πλειονότητα των 11 χωρών που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να προμηθεύσουν την Πολωνία με υποβρύχια είναι από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ιταλίας. Αλλά μεταξύ των 11 είναι η Νότια Κορέα, μια χώρα με την οποία η Πολωνία έχει κάνει πολλές δουλειές τον τελευταίο καιρό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail