Η Οδησσός τώρα είναι σχεδόν στα χέρια του Πούτιν

Η στάση του Zelensky με τα τυφλά μάτια απέναντι στη Νότια Ουκρανία αφήνει τους δυτικούς συμμάχους να ανησυχούν για το λιμάνι της Οδησσού

Η απόπειρα της Ουκρανίας σε μια αντεπίθεση να αφαιρέσει τον έλεγχο από τα χέρια της Ρωσίας έχει μετατραπεί σε μία επίδειξη, αν και όχι με τον τρόπο που ήλπιζε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αντί να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη, η αντεπίθεση οδήγησε σε έναν καταστροφικό ημερήσιο απολογισμό με πάνω από 500 μάρτυρες – πολύ μακριά από την αναμενόμενη ιστορία επιτυχίας. Ακόμη και η πόλη Kupiansk, ένα επίκεντρο της επιχείρησης, έχει ξεφύγει πιο μακριά.

Όμως, το Κίεβο φαίνεται να μην ενοχλείται από αυτά τα ζοφερά αποτελέσματα. Στρατεύματα και πόροι συνεχίζουν να εισρέουν στο ανατολικό μέτωπο, παρόλο που καμία από τις στρατηγικές δε λειτουργεί. Επιπλέον, αυτή η έκρηξη έρχεται σε βάρος των κρίσιμων Νοτίων Εδαφών.

Η Zaporizhzia, μια πόλη στρατηγικής σημασίας που θα μπορούσε να ανατρέψει το ρεύμα του πολέμου, επισκιάζεται καθώς τα φώτα της δημοσιότητας παραμένουν στραμμένα αλλού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή ένας έμμεσος συμμετέχων στον πόλεμο της Ουκρανίας, έχουν εκφράσει τώρα τις ανησυχίες τους για την άγνοια του Κιέβου.

Μια Ταπεινή Παράκληση

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν εκφράσει απογοήτευση για την τρέχουσα πορεία της Ουκρανίας και την πιθανή έλλειψη απτών κερδών. Οι ΗΠΑ ζήτησαν μια πιο εστιασμένη προσέγγιση, προτρέποντας την Ουκρανία να διοχετεύσει τις δυνάμεις της στο βασικό άξονα της αντεπίθεσης στο νότο, αντί να τις σκορπίσει κατά μήκος ενός εκτεταμένου μετώπου.

Απέναντι στον Ατλαντικό, ο βρετανικός Τύπος εντάχθηκε στη χορωδία, υποδηλώνοντας πως η Ουκρανία πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες στην περιοχή της Ζαπορίζια επειδή η απομόνωση τέτοιων κρίσιμων πόλεων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Η σημασία της Zaporizhzia δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Αυτή η πόλη, που έχει πιαστεί στο στόχαστρο, έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει το τοπίο του πολέμου. Όποιος την ελέγχει αποκτά πρόσβαση σε μια σειρά από ντόμινο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην Οδησσό, μια πόλη λιμάνι που έχει γίνει έπαθλο σε αυτό το παιχνίδι υψηλού πονταρίσματος.

Η Οδησσός στον ορίζοντα;

Για όσους δε γνωρίζουν, αυτή είναι η ίδια πόλη όπου οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις συγκρούστηκαν σκληρά για το στέμμα του πυρηνικού εργοστασίου, σε μια μάχη που αντηχούσε παγκοσμίως.

Οι φόβοι ότι η Ρωσία θα επιχειρούσε να καταλάβει το λιμάνι της Οδησσού αυξάνονται καθώς αυξάνονται οι εντάσεις. Ήδη, οι αυξημένες ναυτικές αναπτύξεις και η δραστηριότητα των drones προκαλούν μεγαλύτερη καταστροφή αποστολών.

Το όνειρο της Ρωσίας να αποκτήσει τον έλεγχο της Οδησσού θα ήταν μια σημαντική νίκη, ευθυγραμμισμένη με τις φιλοδοξίες της για λιμάνια με ζεστά νερά. Με την Κριμαία να είναι ήδη στα χέρια της και το λιμάνι της Σεβαστούπολης ασφαλισμένο, η Οδησσός θα μπορούσε να είναι το τελευταίο κομμάτι στο παζλ της Ρωσίας – και η πιθανή πτώση της Ουκρανίας ως περίκλειστη χώρα.

Ο Ζελένσκι οδηγεί την Ουκρανία σε μια καταστροφική θυσία του πολύτιμου Νότου της, με κίνητρο ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα για να σώσει την ανατολή που αγωνίζεται. Ούτε οι τρομερές ασπίδες του ΝΑΤΟ ούτε το ισχυρό σφουγγάρι του ΟΗΕ μπορούν να βασιστούν για να παρέμβουν και να βοηθήσουν την Ουκρανία να βγει από τη δεινή κατάστασή της. Η ζοφερή αλήθεια απεικονίζει την τρέχουσα κατάσταση της Ουκρανίας ως κατάσταση απομόνωσης, με τον Πούτιν να απολαμβάνει μακάρια την Οδησσό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail