Γερμανική εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει τις δραστηριότητές της με τη Ρωσία

Claas Θεριζοαλωνιστικές μηχανές στην περιοχή Krasnodar της Ρωσίας - Sputnik / Vitaliy Timkiv
Freepen.gr - Ο Γερμανός κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων CLAAS θα συνεχίσει να προμηθεύει θεριζοαλωνιστικές μηχανές στη Ρωσία παρά την αναστολή της συμφωνίας σιτηρών, αποκάλυψε ο Jan-Hendrik Mohr, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Σε συνέντευξή του στην Suddeutsche Zeitung την Κυριακή, ο Mohr είπε ότι η CLAAS δεν μπορεί και δε θέλει να εγκαταλείψει μια από τις σημαντικότερες γεωργικές περιοχές στον κόσμο. Ο ίδιος απέδωσε την απόφαση να συνεχιστεί η προμήθεια συνδυασμών σε ανθρωπιστικές εκτιμήσεις, δεδομένου πως την θεωρεί "μια συμβολή στην παγκόσμια προμήθεια τροφίμων”.

Ο Mohr περιέγραψε την αναστολή της συμφωνίας σιτηρών ως "απογοητευτική", σημειώνοντας ότι θα επηρεάσει τη Μόσχα και τη Δύση λιγότερο από όλους λόγω της αφθονίας σιτηρών στη Ρωσία και λόγω της αγοραστικής δύναμης στη Δύση.

Ο γερμανός κατασκευαστής, ο οποίος έχει επικριθεί για τις συνεχιζόμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Ρωσία, υποστήριξε ότι ο εξοπλισμός παραγωγής τροφίμων του εμπίπτει στις εξαιρέσεις από τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Μόσχας.

"Όλα τα σιτηρά που αποστέλλονται μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Αφρική σε ένα πλοίο πρέπει πρώτα να περάσουν από ένα συνδυασμό. Ως εκ τούτου, είναι σωστό πως ο γεωργικός εξοπλισμός έχει εξαιρεθεί εν μέρει από τις κυρώσεις, καθώς και τα φάρμακα και ο ιατρικός εξοπλισμός", δήλωσε ο Mohr.

Ωστόσο, η CLAAS δεν προμηθεύει πλέον τρακτέρ στη Ρωσία, δεδομένου πως αυτά – ως αγαθά διπλής χρήσης-θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail