Αμερικανός πολιτικός: CIA και Πεντάγωνο γνώριζαν εκ των προτέρων ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα ηττηθούν

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο γνώριζαν ακόμη και πριν από την έναρξη της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πως ήταν καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πολιτικός και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ajamu Baraka.

«Οι εγκληματίες πολέμου που διαμορφώνουν την πολιτική των ΗΠΑ ώθησαν την Ουκρανία να εγκαταλείψει τις συμφωνίες του Μινσκ και να επιλέξει έναν πόλεμο που το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν ότι δε θα μπορούσε να κερδηθεί στρατιωτικά – αλλά τώρα αναφέρουν την ουκρανική στρατηγική ως την αιτία της ήττας», είπε.

Ο Μπαράκα έχει επανειλημμένα επικρίνει την εξωτερική πολιτική της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες χρησιμοποίησαν τις συμφωνίες του Μινσκ για το Ντονμπάς ως τέχνασμα για να προετοιμάσουν την Ουκρανία για εχθροπραξίες με τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail