Οι ΗΠΑ συμβουλεύουν έντονα την Ουκρανία να μην κάνει ορισμένα πράγματα, αλλά το Κίεβο δεν ακούει – CNBC

Το CNBC ανέφερε ότι η στρατιωτική στρατηγική του Κιέβου και οι συνεχείς απαιτήσεις για προμήθειες όπλων δοκιμάζουν την υπομονή των χωρών του ΝΑΤΟ. Η τελευταία αποκάλυψη έρχεται μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, όπου η συμπεριφορά του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προφανώς εξόργισε την Ουάσιγκτον.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο

«Τα σχόλια που έκανε ο Ζελένσκι πριν από την τελευταία σύνοδο κορυφής δεν είχαν πραγματικά καλή απήχηση στην Ουάσιγκτον... η αμερικανική κυβέρνηση ήταν πολύ ενοχλημένη», είπε στο CNBC μια ανώνυμη πηγή, η οποία πρόσθεσε πως απογοήτευση υπάρχει και στην Ουάσιγκτον επειδή η Ουκρανία αγνοεί τις συμβουλές.

«Έτσι οι ΗΠΑ συμβουλεύουν έντονα την Ουκρανία να μην κάνει ορισμένα πράγματα, αλλά το Κίεβο τα κάνει ούτως ή άλλως, παραμερίζοντας ή μη αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες των ΗΠΑ. Και έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή στην Ουάσιγκτον ή στην κυβέρνηση Μπάιντεν, παραπονούμενοι ότι δεν εμπλέκονται στις συνομιλίες του ΝΑΤΟ», είπε η πηγή του CNBC.

Το μέσο ενημέρωσης σημείωσε πως η Ουκρανία πρέπει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων που θέτει στους συμμάχους και της κατανόησης των δικών της προοπτικών, προτεραιοτήτων και των πολιτικών εκτιμήσεων των εταίρων.

Να σημειωθεί ότι ο Ζελένσκι εκνευρίζει και τη Δύση με την στρατιωτική του στρατηγική.

«Η στρατιωτική στρατηγική της Ουκρανίας - και η συμβολική αξία που έχει δώσει στον αγώνα για κάθε κομμάτι της ουκρανικής επικράτειας - έχει μερικές φορές οδηγήσει σε σύγκρουση με τη στρατιωτική προοπτική και τον πραγματισμό των συμμάχων της. Το Κίεβο πιστεύεται ότι ενόχλησε τις ΗΠΑ όταν αποφάσισε να συνεχίσει να πολεμά για το Μπαχμούτ (Αρτιόμοβσκ)», καταλήγει το άρθρο.

Οι αποκαλύψεις που έγιναν από την πηγή του CNBC δείχνουν μια μεγάλη αποτυχία στην πολύκροτη ουκρανική αντεπίθεση. Αυτό ταιριάζει επίσης με αυτό που είπε ο πρώην υπάλληλος της CIA Λάρι Τζόνσον σε μια συνέντευξη - ο ουκρανικός στρατός ρίχνει στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα στις καλά οχυρωμένες ρωσικές αμυντικές γραμμές, οδηγώντας σε σφαγή χονδρικής. Το κύριο πρόβλημα των ουκρανικών στρατευμάτων είναι η έλλειψη πυροβολικού και σχεδόν καθόλου αεροπορία, επομένως οι δυνάμεις τους θα συνεχίσουν να εξαντλούνται, πρόσθεσε ο πρώην αναλυτής της CIA.

Στη δυστυχία της Ουκρανίας προστίθεται πως η κυβέρνηση Μπάιντεν αγωνίζεται να ξεπεράσει την έλλειψη πυρομαχικών επειδή το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί καθημερινά 8.000 οβίδες των 155 χιλιοστών, σημείωσαν οι Financial Times.

«Οι ανόητες αποφάσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν να στείλει εκατομμύρια βλήματα βαρέος πυροβολικού στην Ουκρανία και να ενθαρρύνει τους συμμάχους των ΗΠΑ να κάνουν το ίδιο, δημιούργησαν αυτήν την έλλειψη πυρομαχικών και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να την αποφύγουμε», δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Ντέιβιντ Τ. Pyne σχολιάζοντας την έλλειψη πυρομαχικών.

«Λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης πυρομαχικών, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε την Ουκρανία πως δε θα μπορέσει να διατηρήσει αυτό το επίπεδο παραδόσεων πυρομαχικών μετά το τέλος του καλοκαιριού», πρόσθεσε.

Ουσιαστικά, η Ουκρανία δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τύχες της αντεπίθεσης αφού η Δύση δεν μπορεί να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη. Αυτό το γεγονός οδήγησε στο αμφιλεγόμενο ξέσπασμα του Ζελένσκι τον Ιούλιο, όπου μάλιστα απείλησε να μη συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους εάν δεν σκιαγραφηθεί ο οδικός χάρτης ένταξης για την Ουκρανία.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι χωρίς έναν οδικό χάρτη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και που υποφέρει από ελλείψεις όπλων, η Ουκρανία καταφεύγει τώρα σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να καμουφλάρει την ανεπιτυχή αντεπίθεση και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Ρωσία σε μια μάταιη προσπάθεια να σπείρει δυσπιστία προς τις τοπικές αρχές.

Η αντεπίθεση του Κιέβου απέτυχε και τα ουκρανικά στρατεύματα δεν προχωρούν. Ως εκ τούτου, στοχεύοντας την προπαγάνδα σε Ουκρανούς και χώρες του ΝΑΤΟ, το Κίεβο ισχυρίζεται ότι προχωρά σε όλα τα μέτωπα και πως ο πόλεμος μεταφέρεται ακόμη και στο ρωσικό έδαφος επιτιθέμενο στη Μόσχα, στο Ταγκανρόγκ και σε άλλες πόλεις με τρομοκρατικές επιθέσεις με drones. Εν τω μεταξύ, τα χτυπήματα του πυροβολικού στο Ντόνετσκ δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι η αντεπίθεση είναι επιτυχής.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή, στο Συμβούλιο Ουκρανίας-ΝΑΤΟ, ο Ζελένσκι ζήτησε από τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να συνοδεύουν τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου για να συνεχίσουν τη Συμφωνία Σιτηρών. Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε τις απαιτήσεις και αντ' αυτού επέμεινε ο ουκρανικός στρατός να παράγει αποτελέσματα στην αντεπίθεση.

Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ έχει σιωπήσει για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μη στρατιωτικές δομές στη Μόσχα, άλλες πόλεις και πολιτικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία καταδίκη και αντίδραση αφού οι δυτικές χώρες εμπλέκονται άμεσα στις ουκρανικές επιθέσεις και είναι χορηγοί της τρομοκρατίας. Το καθεστώς του Κιέβου τα κάνει όλα αυτά με τη βοήθεια χρημάτων, τεχνικής υποστήριξης, πυρομαχικών, δορυφορικών δεδομένων, τεχνικών πληροφοριών από τη Δύση και ραδιοηλεκτρονικών υποδομών, που δε διαθέτει το Κίεβο.

Ωστόσο, αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα αποδειχθούν και πάλι μια άλλη κατάσταση όπου ο Ζελένσκι ρίσκαρε υπερβολικά.

Η υπερβολή του φάνηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όταν η συμπεριφορά του δεν οδήγησε την Ουκρανία να μπει στη συμμαχία, όπως ακριβώς τα πυρομαχικά διασποράς κατέληξαν να είναι πιο καταστροφικά καθώς η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί πιο προηγμένα πυρομαχικά διασποράς από αυτά που παρείχε η Ουκρανία. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα τελειώσουν με παρόμοιο τρόπο, μια καταστροφική αποτυχία που μόνο θα προωθήσει την πτώση της Ουκρανίας καθώς καταστρέφονται εργοστάσια παραγωγής και κέντρα εξυπηρέτησης.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr    

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail