CNN: Το Κίεβο ενέτεινε την επίθεση, που μπορεί να υποδηλώνει ένα νέο στάδιο της αντεπίθεσης

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να σπάσουν τη ρωσική άμυνα μπορεί να υποδηλώνουν ένα νέο στάδιο στην αντεπίθεση, αναφέρει το CNN.

Ο ουκρανικός στρατός εντείνει τις προσπάθειες για να σπάσει τις τρομερές άμυνες της Ρωσίας στο νότο ως μέρος μιας αντεπίθεσης που κερδίζει δυναμική από τότε που ξεκίνησε τον Ιούνιο.

Όπως είπε ο Τζορτζ Μπάρος του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου στο τηλεοπτικό κανάλι, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι το Κίεβο έριξε τάγματα και ταξιαρχίες πλήρους ισχύος στη μάχη, τότε αυτό σίγουρα δείχνει ένα νέο στάδιο της ουκρανικής αντεπίθεσης. 

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής, όλες οι προσπάθειες της Ουκρανίας να σπάσει τη ρωσική άμυνα έχουν πέσει σε πολυεπίπεδες γραμμές άμυνας, παγίδες τανκ, πυκνά ναρκοπέδια και ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη, χρησιμοποιώντας αδύναμα σημεία στην ουκρανική αεράμυνα για νικήσει τις χερσαίες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον ειδικό, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη «μηχανοποιημένη διείσδυση αυτού του μεγέθους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail