Η αντεπίθεση του Κιέβου που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Δύσης, μπορεί να διχάσει το φιλοουκρανικό στρατόπεδο — CNN

Freepen.gr - Η αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στις αρχές Ιουνίου απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των δυτικών χορηγών του Κιέβου και θα μπορούσε να προκαλέσει διάσπαση στο στρατόπεδο υπέρ της Ουκρανίας, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού δικτύου, δυτικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι «το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ προσδοκιών και αποτελεσμάτων [της αντεπίθεσης]» θα πυροδοτήσει ένα «παιχνίδι ευθυνών» μεταξύ του Κιέβου και των δυτικών πρωτευουσών, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει «διχασμούς εντός της συμμαχίας». 

"Το πρόβλημα, φυσικά, εδώ είναι η προοπτική του παιχνιδιού των ευθυνών που οι Ουκρανοί θα κατηγορήσουν μετά εμάς", δήλωσε ανώτερος δυτικός διπλωμάτης. Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς προσπάθειες να προχωρήσει από τις 4 Ιουνίου. Σύμφωνα με το υπουργείο, σε δύο μήνες οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 43.000 στρατιώτες και περίπου 5.000 τεμάχια διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων 26 αεροσκαφών και 25 τανκς Leopard.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Δύση αναγνωρίζει τις σημαντικές απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις του Κιέβου. Ωστόσο, η Washington Post δήλωσε ότι η έλλειψη επιτυχίας των Ουκρανών στην πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή τους θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μελλοντική σχέση του Κιέβου με τη Δύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail