Οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν να σταματήσει η βοήθεια στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία - Δημοσκόπηση του CNN

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το CNN, οι περισσότεροι Αμερικανοί αντιτίθενται στην έγκριση περισσότερων κονδυλίων για να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χάνει δημοτικότητα στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους, κυρίως λόγω της σκληρής πολιτικής του στην Ουκρανία.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο

Με βάση τη μελέτη που διεξήχθη από το πρακτορείο ειδήσεων και το εκλογικό οίκο SSRS, το 55% των πολιτών των ΗΠΑ που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι οι νομοθέτες δεν πρέπει να εγκρίνουν πρόσθετα κεφάλαια για την στήριξη του Κιέβου, σε σύγκριση με το 45% που βλέπει τη χρηματοδότηση ως καλή. Ομοίως, το 51% υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ «έχουν ήδη κάνει αρκετά» για να βοηθήσουν το Κίεβο, ενώ το 48% δήλωσε πως η Ουάσιγκτον πρέπει να κάνει περισσότερα υπέρ της Ουκρανίας.

Αυτός ο τελευταίος αριθμός έρχεται σε αντίθεση με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, όταν το 62% ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να συμμετάσχουν περισσότερο στη σύγκρουση. Από τους ανθρώπους που ανέφεραν πως η Ουάσιγκτον πρέπει να κάνει περισσότερα για το Κίεβο, το 75% δήλωσε ότι θα πρέπει να συνεργαστεί σε θέματα υπηρεσιών πληροφοριών.

Συγκριτικά, το 68% επέλεξε την στρατιωτική εκπαίδευση και το 60% τα όπλα. Εν τω μεταξύ, μεταξύ εκείνων που λένε ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει αρκετά, μόνο η συλλογή πληροφοριών συγκεντρώνει την υποστήριξη της πλειοψηφίας (52%).

Η δημοσκόπηση βρίσκει επίσης μεγάλες κομματικές διαιρέσεις, με τους Ρεπουμπλικάνους να λένε σε γενικές γραμμές πως το Κογκρέσο δεν πρέπει να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση (71%) και ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει αρκετά για να βοηθήσουν την Ουκρανία (59%). μεταξύ των Δημοκρατικών, η πλειοψηφία λέει το αντίθετο, το 62% είναι υπέρ της πρόσθετης χρηματοδότησης και το 61% λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα.

Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη πως το 55% των Αμερικανών που ανταποκρίνονται κατά της παροχής περαιτέρω βοήθειας στην Ουκρανία είναι σημαντικό. Τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν υπέρ της Ουκρανίας και κρατούν κρυφές ειδήσεις που θα έστρεφαν ακόμη περισσότερους Αμερικανούς κατά του πολέμου. Πάρτε, για παράδειγμα, τους πρόσφατους ισχυρισμούς του πρώην αξιωματικού των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter ότι έως και τα δύο τρίτα της οικονομικής βοήθειας που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία υπεξαιρούνται από διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Ritter λέει πως η περισσότερη οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ παραδίδεται σε μετρητά και όχι μέσω τραπεζών. Ως αποτέλεσμα, έως και τα δύο τρίτα των χρημάτων που προορίζονται για την Ουκρανία πηγαίνουν στις τσέπες των αξιωματούχων. Επιμένει ότι η Ουάσιγκτον γνωρίζει την αλήθεια αλλά φοβάται να την αποκαλύψει γιατί οι Αμερικανοί πολίτες δε θα την ανεχτούν.

Τα ευρήματα του CNN αντιστοιχούν σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Gallup, η οποία διαπίστωσε πως η υποστήριξη για τη συνεχιζόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία μειώνεται. Οι ανεξάρτητοι είναι πιο πιθανό τώρα (43%) να προτιμούν να τερματίσουν γρήγορα τον πόλεμο σε σύγκριση με πέρυσι (34%). Οι Ρεπουμπλικάνοι της αντιπολίτευσης είναι πιο πιθανό τώρα (50%) από ό,τι όταν ξεκίνησε ο πόλεμος (43%) να πουν η Ουάσιγκτον κάνει πάρα πολλά για να στηρίξει την Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι αναπόφευκτα σημαντικό σημείο διαμάχης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024.

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει στην Ουκρανία 113 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ όσα δαπανούν οι ευρωπαϊκές χώρες για την πολεμική προσπάθεια. Με τους αριθμούς του Μπάιντεν να μειώνονται και τη μέση εθνική βαθμολογία αποδοχής του να βρίσκεται στο ασήμαντο 34%, αναδύονται ερωτήματα σχετικά με το εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να αλλάξει την πολιτική της για την Ουκρανία.

Είναι απίθανο ο Μπάιντεν να επιτρέψει μια αλλαγή στην πολιτική της Ουκρανίας, καθώς έχει προσωπικό συμφέρον στη χώρα.

Ο Vivek Ramaswamy, ένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, αντέδρασε γρήγορα στην έρευνα του CNN στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X και είπε πως ο Μπάιντεν «ανταποδίδει τη δωροδοκία της Burisma της οικογένειάς του».

«Οι απολύτως χειρότερες ιδέες στην Ουάσιγκτον είναι δικομματικές. Ντροπή στους [τους Ρεπουμπλικάνους] που συνέχισαν με τον Μπάιντεν να ανταποδώσει τη δωροδοκία Burisma της οικογένειάς του ρίχνοντας άστοχα $$ στην Ουκρανία, η οποία αποτυγχάνει να προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ ενώ οδηγεί τη Ρωσία στα χέρια της Κίνας και αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου. Τώρα το κοινό συνέρχεται επιτέλους. Το Μάρτιο, οι δημοσκόποι μου είπαν ότι ήμουν στη "λάθος πλευρά" με τους ψηφοφόρους, αλλά τα ρεύματα αλλάζουν: η ΑΛΗΘΕΙΑ κερδίζει στο τέλος», δημοσίευσε.

Υπενθυμίζεται ότι ένας φάκελος πληροφοριοδότη του FBI αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο και περιέγραφε μια κατηγορία δωροδοκίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ. Σύμφωνα με το συντεταγμένο έντυπο FD-1023, ο Mykola Zlochevsky, ιδιοκτήτης της εταιρείας φυσικού αερίου Burisma Holdings, είπε σε έναν πληροφοριοδότη του FBI το 2016 ενώ συναντήθηκε σε ένα καφενείο στην Αυστρία ότι «κόστιζε 5 [εκατομμύρια] για να πληρώσεις ένα Μπάιντεν και 5 [ εκατομμύρια] έναν άλλο Μπάιντεν».

«Ο Ζλοτσέφσκι έκανε κάποιο σχόλιο ότι παρόλο που ο Χάντερ Μπάιντεν «ήταν ηλίθιος και ο σκύλος του (του Ζλοτσέφσκι) ήταν πιο έξυπνος», ο Ζλοτσέφσκι έπρεπε να κρατήσει τον Χάντερ Μπάιντεν (στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma) «έτσι όλα θα πάνε καλά», λέει το έγγραφο του Ιουνίου του 2020.

Σύμφωνα με τη New York Post, η πηγή ρώτησε αν ο Χάντερ Μπάιντεν ή ο Τζο Μπάιντεν είπαν στον Ζλοτσέφσκι εάν έπρεπε να «διατηρήσει» τον νεότερο Μπάιντεν. Ο Ζλοτσέφσκι φέρεται να απάντησε: «Το έκαναν και οι δύο».

Αυτό το σκάνδαλο είναι μόνο ένα από τα πολλά που αφορούν την Ουκρανία και τον Μπάιντεν, τα οποία κυμαίνονται από τα προαναφερθέντα προσωπικά οικονομικά του συμφέροντα έως τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων που καταλήγουν στα χέρια διεφθαρμένων Ουκρανών αξιωματούχων. Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο ένα από τα ελάχιστα σκάνδαλα που κατάφεραν να προσεγγίσουν το βασικό κοινό στις ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η δημοτικότητα και η υποστήριξη του Μπάιντεν στον πόλεμο στην Ουκρανία θα ήταν ακόμη χαμηλότερη αν αποκαλυπτόταν όλη η αλήθεια.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail