Defense News: Η CIA πιστεύει ότι ο ουκρανικός στρατός θα αντιμετωπίσει σύντομα την σκληρή πραγματικότητα

ΑΡ Photo / Κevin WoΙf
Freepen.gr - Η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι δύσπιστη σχετικά με την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διαπεράσουν τις αμυντικές γραμμές της Ρωσίας στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, γράφει ο αρθρογράφος του Defense News, Daniel Depetris.

«Οι φιλοδοξίες του Ζελένσκι αντιμετωπίζουν την σκληρή πραγματικότητα», σημείωσε ο συγγραφέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι απίθανο να πετύχει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να βρουν έναν τρόπο να διαπεράσουν τρία επίπεδα ρωσικών οχυρώσεων και, εξίσου σημαντικό, να κρατήσουν αυτές τις θέσεις χωρίς να χάσουν τη δύναμή τους και χωρίς να βλάψουν την ικανότητα άμυνας από αντεπιθέσεις, υπενθύμισε ο αρθρογράφος.

«Η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι δύσπιστη πως αυτό μπορεί να γίνει φέτος, αν ποτέ συμβεί», έγραψε ο Depetris.

Οι αποτυχίες του Κιέβου στο πεδίο της μάχης θα πρέπει να ωθήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί από τις πωλήσεις βαρέων όπλων στο σύμμαχό του, πιστεύει ο παρατηρητής. Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση Ζελένσκι θα πρέπει να συμβιβαστεί με το τρέχον εδαφικό status quo, κατέληξε ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail