Αμερικανικό drone παραλίγο να χτυπήσει ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό πάνω από τη Ράκκα της Συρίας

(U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Brian Ferguson)
Freepen.gr - Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε κάνει επικίνδυνη προσέγγιση σε ένα ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό Su-34 πάνω από τη βορειοανατολική συριακή επαρχία της Ράκα, ανέφερε ο υποναύαρχος Vadim Kulit, Αναπληρωτής Επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία στις 8 Αυγούστου.

Ο διοικητής είπε σε μια ενημέρωση ότι το drone πλησίασε το ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό «σε επικίνδυνη απόσταση» λιγότερο από 100 μέτρα πάνω από τη Ράκκα.

Η ρωσική στρατιωτική ομάδα στη Συρία δεν ενημερώθηκε για την πτήση με drone, η οποία συνήθως γίνεται για να αποφευχθούν επεισόδια ως μέρος μιας διαδικασίας που ονομάζεται «αποκλιμάκωση», είπε ο Kulit.

«Οι Ρώσοι πιλότοι επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό λαμβάνοντας έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή σύγκρουσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος του συνασπισμού», πρόσθεσε ο διοικητής.

Στην ίδια ενημέρωση, ο Kulit αποκάλυψε πως μαχητικά αεροσκάφη και drones του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας 16 φορές πάνω από τη νοτιοανατολική περιοχή al-Tanf μέσα σε 24 ώρες.

Οι παραβιάσεις αφορούσαν τρία ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16, ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-35 stealth, ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Typhoon, ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Rafale, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-1C και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος MC-12W του συνασπισμού.

«Η αεροπορία του λεγόμενου διεθνούς αντιτρομοκρατικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνεχίζει να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στον ουρανό της Συρίας, πετώντας κατά παράβαση των πρωτοκόλλων αποκλιμάκωσης και παραβιάζοντας τον συριακό εναέριο χώρο», προειδοποίησε ο Kulit.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail