Drones αυτοκτονίας της Ουκρανίας Beaver με κόστος 110.000 δολάρια κι εμβέλεια 1.000 χλμ απειλούν τη Μόσχα

Freepen.gr - Από τα τέλη της άνοιξης του 2023, η ρωσική πρωτεύουσα έχει δεχθεί πολλές φορές επίθεση από άγνωστα drones. Ο Ουκρανός εθελοντής Serhiy Pritula παρουσίασε ένα drone αυτοκτονίας που ονομάστηκε "Beaver". Προφανώς, ήταν αυτό που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στη Μόσχα.

Στα τέλη Μαΐου, μυστηριώδη drones επιτίθενται σε πολυτελείς γειτονιές της ρωσικής πρωτεύουσας. Πριν από λίγες ημέρες, drones επιχείρησαν να βομβαρδίσουν το κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Στις 30 Ιουλίου, νωρίς το πρωί, επίθεση με drone έπληξε τον δέκατο όροφο ενός κτιρίου στην πόλη της Μόσχας, όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης της Ρωσίας.

Το Beaver έχει αεροδυναμικό σχεδιασμό σε σχήμα «πάπιας» που επιτρέπει γρήγορες αλλαγές στο ύψος πτήσης για την αποφυγή της αεράμυνας. Το κύριο εξωτερικό χαρακτηριστικό της αεροδυναμικής σχεδίασης είναι η τοποθέτηση της οριζόντιας πτέρυγας μπροστά από την κύρια πτέρυγα.

Όπως γράφει το defense-arabic.com, το φιλανθρωπικό ίδρυμα Serhiy Pritula αγόρασε 50 drones για 5,45 εκατομμύρια δολάρια. Ένα drone καμικάζι κοστίζει περίπου 110.000 δολάρια. Το Beaver μπορεί να χτυπήσει στόχους έως και 1.000 χιλιόμετρα μακριά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail