Ευρωπαίοι πρόθυμοι να αγοράσουν ιρανικά drones

Freepen.gr - Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν να αγοράσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Άμυνας.

Μιλώντας στο Tasnim, ο ταξίαρχος Reza Talaee Nik είπε πως τα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής έχουν πολλούς πιθανούς πελάτες.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δυτικών και ευρωπαϊκών κρατών, ζήτησαν να αγοράσουν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε πως το Ιράν είναι έτοιμο να εξάγει στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μετά την εκπλήρωση των εγχώριων αναγκών του, υπό την προϋπόθεση ότι οι «πολιτικοί λόγοι και οι εκτιμήσεις ασφαλείας» δεν ισχύουν για τον πελάτη και το Ιράν διασφαλίζει πως τα drones του δε θα προορίζονται για ακατάλληλη χρήση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι η χώρα έχει αναπτύξει τόσο προηγμένα αμυντικά προϊόντα που οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου είναι πρόθυμες να αποκτήσουν τα επιτεύγματά της.

Ο υποστράτηγος Mohammad Hossein Baqeri τόνισε πως ο κόσμος έχει αναγνωρίσει ότι το Ιράν έχει αναπτύξει τις στρατιωτικές του ικανότητες όχι μέσω της αντίστροφης μηχανικής ή της αναπαραγωγής ξένων προϊόντων, σημειώνοντας ότι ακόμη και οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου έχουν ενδιαφερθεί για τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν και επιδιώκουν να επιτύχουν τα επιτεύγματά του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail