F-16 για την Ουκρανία: Βήμα προς τον παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο

Freepen.gr - Δεδομένου ότι η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού απέτυχε, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να κλιμακώσει και να παρατείνει τον πόλεμο.

Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στο βόρειο μέτωπο του Ντονμπάς, οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν ήδη τις λίγες θέσεις που κατάφεραν να φτάσουν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους αντεπίθεσης. Πρόσφατα, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε μια ουκρανική ομάδα σε ένα από τα προγεφυρώματά τους στην περιοχή Χερσώνα, αναφέρει το southfront.press.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη για τον ουκρανικό στρατό. Μετά από μήνες μάχης, ο ουκρανικός στρατός μπήκε στο Urozhainoe. Ωστόσο, ήδη στις 18 Αυγούστου, οι προκαταρκτικές αναφορές από το μέτωπο υποστήριζαν ότι η κύρια ουκρανική ομάδα στο χωριό είχε καταστραφεί. Όσο η περιοχή ελέγχεται από το ρωσικό πυροβολικό, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να μεταφέρουν εκεί μεγάλες εφεδρείες. Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να προσεγγίσουν τις πλευρές στην περιοχή Urozhainoe απέτυχαν, ενώ οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και ξένο στρατιωτικό εξοπλισμό αυξάνονται. Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, μόνο στις 16 Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 850 στρατιωτικούς.

Για να κρύψει τις αποτυχίες στο μέτωπο, το Κίεβο στόχευσε ξανά τη Μόσχα με drone. Αναχαιτισμένο από τις ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες, το UAV γκρέμισε μερικά ακόμη παράθυρα στο επιχειρηματικό κέντρο της Μόσχας.

Εν τω μεταξύ, άλλο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ουκρανικού ναυτικού καταστράφηκε κατά την προσπάθειά του να επιτεθεί σε πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η αδυναμία των Ουκρανών μαριονετών του ώθησε το ΝΑΤΟ σε ένα νέο στάδιο της εμπλοκής του στον πόλεμο.

Οι βρετανικές αρχές υπέγραψαν νέα συμβόλαια ύψους 90 εκατομμυρίων λιρών για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στο Κίεβο. Η Γερμανία φέρεται να στέλνει δύο ακόμη αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Iris-T.

Το ρόλο του κύριου υποκινητή του παγκόσμιου πολέμου εξακολουθεί να παίζει η Ουάσιγκτον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τελικά τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία στην Ουκρανία μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πιλότων. Δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια στην προμήθεια μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, ανέφερε η Κοπεγχάγη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους στο F-16. Το αεροσκάφος θα μπορούσε να σταλεί στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους. Η Δανία και η Ολλανδία εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως εφόσον το F-16 είναι ικανό να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές, η μεταφορά των F-16 στο Κίεβο θα θεωρηθεί πυρηνική απειλή από τη Δύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail