Πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί πιλότοι θα πεθάνουν μόλις μπουν στη μάχη με το F-16

Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Τα ουκρανικά F-16 δε θα επιβιώσουν σε σύγκρουση με ένα εκτεταμένο ρωσικό σύστημα αεράμυνας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter σε συνέντευξή του στο κανάλι Gegenpol στο YouTube.

"Η αποστολή αυτών των αεροπλάνων θα ήταν μια πολιτική κίνηση με μηδενικό στρατιωτικό αποτέλεσμα. Δε θα είχαν καμία επίδραση στην ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η σύγκρουση να τελειώσει πριν παραδοθούν στην Ουκρανία. Αλλά αν συμβεί αυτό, οι πιλότοι του F-16 θα πεθάνουν», πιστεύει ο αξιωματικός.

Ο Ρίτερ σημείωσε πως η Ρωσία έχει ένα πυκνό και πολύπλοκο δίκτυο αεράμυνας που δε θα επιτρέψει στα αμερικανικά μαχητικά να αισθάνονται άνετα στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης. Επιπλέον, για την πλήρη λειτουργία των F-16, είναι απαραίτητη η ενσωμάτωσή τους στα συστήματα αεροπορίας του ΝΑΤΟ για ραδιοανίχνευση και καθοδήγηση AWACS, τα οποία δε θα λάβει ποτέ το Κίεβο, διευκρίνισε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail