Ibtimes: Η Ρωσία χρησιμοποίησε «το πιο τρομερό οπλοστάσιο πυραύλων» σε χτυπήματα στην Οδησσό

Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Freepen.gr - Η Ρωσία χρησιμοποίησε «το πιο τρομερό πυραυλικό οπλοστάσιο» κατά τις επιθέσεις στην Οδησσό και η αεράμυνα της Ουκρανίας δεν μπόρεσε να καταρρίψει κανέναν από τους ρωσικούς πυραύλους Onyx, γράφει η αμερικανική διαδικτυακή εφημερίδα International Business Times.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε το πιο τρομερό πυραυλικό της οπλοστάσιο σε έναν καταστροφικό βομβαρδισμό αυτόν στο λιμάνι της Οδησσού, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον επτά πυραύλων κρουζ Onyx που εκτοξεύτηκαν από το παράκτιο πυραυλικό σύστημα Bastion που βρίσκεται στην Κριμαία. Αυτός ο βομβαρδισμός ήταν ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία της περιοχής.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το P-800 Onyx είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος ικανός να φτάσει σε υψηλές ταχύτητες, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την αναχαίτισή του με τα τελευταία συστήματα αεράμυνας. Επιπλέον, γράφει η εφημερίδα, το «Onyx» έχει σχεδιαστεί για να πετάει σε χαμηλά ύψη, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα αναχαίτισής του.

«Κανένας από τους πύραυλους κρουζ P-800 Oniks δεν αναχαιτίστηκε ούτε καταρρίφθηκε», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ξένων Στρατιωτικών Ερευνών του Στρατού των ΗΠΑ, το σχόλιο του οποίου δημοσιεύεται από τους Ibtimes, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του πυραύλου Onyx είναι το σύστημα καθοδήγησής του, το οποίο μπορεί να συνεργαστεί με άλλους πυραύλους, να τονίσει και να ταξινομήσει στόχους ανάλογα με τη σημασία τους και μετά επιλέγει το κατάλληλο μοτίβο επίθεσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail