National Interest: Οι ΗΠΑ πρέπει να επιτύχουν ειρήνη στην Ουκρανία πριν κερδίσει η Ρωσία

RIA Novosti / Evgeny Biyatov
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία ειρηνικής επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης προτού επιτύχει η ρωσική επίθεση και ο Βλαντιμίρ Πούτιν κηρύξει τη νίκη επί της συλλογικής Δύσης, είπαν ο Wesley Satterwhite, σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Alex Burilkov, αναλυτής στο Κέντρο για τη Μελέτη της Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Lüneburg Leifan στη Γερμανία, σε άρθρο για το National Interest.

Οι αναλυτές λένε πως είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία όχι μόνο πολεμά στο νότο, αλλά έχει εξαπολύσει τη δική της επίθεση στο βορρά, η ρωσική κοινωνία και η οικονομία παραμένουν σχετικά σταθερές και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν εγκαταλείπει την επιθυμία να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης.

«Εάν τα ρωσικά στρατεύματα μπορέσουν να διεισδύσουν βαθιά στο ουκρανικό έδαφος και να καταλάβουν τις περιοχές που η Μόσχα έχει προσδιορίσει ως στόχους της, τότε η σύγκρουση θα τελειώσει με μια σημαντική νίκη για τη Ρωσία <…>. Η ζημιά στη φήμη των Ηνωμένων Πολιτειών και της συμμαχίας του ΝΑΤΟ θα είναι τεράστιες, αφού οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη λάβει τα καλύτερα όπλα του ΝΑΤΟ και η Ρωσία θα μπορεί να ισχυριστεί πως στάθηκε μόνη της απέναντι στη Δύση και κέρδισε» υποστηρίζουν οι αρθρογράφοι.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι από τη σκοπιά των αμερικανικών συμφερόντων, ένα «κορεατικό σενάριο» με τον καθορισμό των συνόρων κατά μήκος της πρώτης γραμμής παρά την άρνηση της Ουκρανίας σε τέσσερις περιοχές σε αντάλλαγμα για τις δυτικές εγγυήσεις ασφαλείας θα μπορούσε να γίνει μια αρκετά καλή επιλογή για την επίλυση της σύγκρουσης .

"Σίγουρα δεν θα ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα από την αμερικανική σκοπιά. Η Ουάσιγκτον θα μπορέσει σταδιακά να εκτονώσει τις εντάσεις με τη Μόσχα και να αποκαταστήσει τον διάλογο για τη μελλοντική τροχιά της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Το σημαντικό είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι επιτέλους ικανές να επικεντρωθούν ξανά στον Ειρηνικό», πιστεύουν οι συντάκτες του άρθρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail