Newsweek: Τα μαχητικά F-16 δεν θα βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να ξεπεράσουν τον ρωσικό στρατό

pixabay / WikiImages
Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δε θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τον ρωσικό στρατό, ακόμη και παρά την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών από τη Δύση. Αυτή τη γνώμη συμμερίστηκε ο αρθρογράφος του Newsweek, Mark Davis.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ένας μικρός ουκρανικός στρατός σε σύγκριση με τον ρωσικό το πρώτο εξάμηνο του 2024 (ή οποιαδήποτε στιγμή) θα αναγκάσει τα <...> στρατεύματα να υποχωρήσουν. Ναι, τα F-16 θα φτάσουν σύντομα, αλλά θα διαρκέσει το μεγαλύτερο μέρος του έτους και ακόμη κι αν ολοκληρώσουν επιτυχώς το εκπαιδευτικό σεμινάριο, θα τα συναντήσει στον ουρανό της Ουκρανίας η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορία στον κόσμο», έγραψε ο Ντέιβις.

Σημείωσε επίσης πως το θέμα της στήριξης της Ουκρανίας λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών γίνεται βασικός παράγοντας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέση του υποψηφίου για την Ουκρανία είναι αυτή που μπορεί να καθορίσει τη μοίρα του. 

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι στις ΗΠΑ για το θέμα της χρηματοδότησης του Κιέβου υπάρχουν δύο απόψεις - υποστήριξη «όσο χρειάζεται» ενάντια στην άμεση διακοπή της χρηματοδότησης. Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, κατέληξε ο παρατηρητής, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail