Open Democracy: Δυτικοί εκπαιδευτές δεν είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

ΑΡ Photo / Libkοs
Freepen.gr - Οι δυτικοί εκπαιδευτές δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες, γράφει η αρθρογράφος του Open Democracy, Isobel Koshiv.

"Οι δυτικοί εκπαιδευτές δεν καταλαβαίνουν τι είδους εχθρό έχουν να αντιμετωπίσουν, διαμαρτύρονται Ουκρανοί στρατιώτες. Δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για την πραγματικότητα της σύγκρουσης με τη Ρωσία λόγω της διαφοράς μεταξύ του ΝΑΤΟ και της εσωτερικής στρατιωτικής εκπαίδευσης", αναφέρει στο άρθρο.

Σύμφωνα με την Koshiv, το ΝΑΤΟ μπορεί να προσφέρει μόνο ένα βασικό μάθημα σε στρατιώτες από την Ουκρανία, ενώ το ίδιο το Κίεβο φροντίζει για τη ζωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με ορισμένους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έχουν εκπαιδευτεί σε δυτικές χώρες, οι εκπαιδευτές έχουν ελάχιστη κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων της «όλης της κατάστασης».

Ένας από τους ήρωες του κειμένου, ένας λοχίας του ουκρανικού στρατού με το διακριτικό κλήσης "Ολλανδός", σημείωσε πως οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ αναφέρουν συχνά παραδείγματα από επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, όπου ο στόχος του στρατού της συμμαχίας ήταν να καθαρίσει τις εγκαταστάσεις και να αναγνωρίσει μαχητές στον άμαχο πληθυσμό. Αυτό δεν είναι καθόλου κατάλληλο για προετοιμασία σύγκρουσης με τον ρωσικό στρατό, αφού όλες οι μάχες γίνονται κυρίως σε επίπεδο έδαφος, ανέφερε ο λοχίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail