Κι αν δολοφονηθεί ο Ζελένσκι; Το Politico ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία έχει σχέδιο για μετά

ουκρανική προεδρία
Freepen.gr -
Η ειδησεογραφική πύλη Politico δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα —αν και ίσως κάπως νοσηρή— ερώτηση: Τι θα συνέβαινε αν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξουδετερωνόταν από τους Ρώσους;

Σύμφωνα με το Politico, την εβδομάδα που ακολούθησε την εισβολή, υπήρξαν τουλάχιστον δώδεκα σοβαρές απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Ζελένσκι, επικαλούμενο τον Ουκρανό σύμβουλο του προέδρου Mykhailo Podolyak. Αν και οι ισχυρισμοί του δεν έχουν επαληθευτεί, η κατάσταση στο Κίεβο φέρεται να είναι πιο ήρεμη αυτές τις μέρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι Ουκρανοί έχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσουν πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λειτουργεί εάν η χώρα χάσει τον ηγέτη της, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ουκρανικό σύνταγμα ορίζει ότι την σκυτάλη θα αναλάβει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου. Αυτήν την στιγμή τη θέση κατέχει ο Ruslan Stefanchuk, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει το ίδιο επίπεδο υποστήριξης με τον Zelensky, ούτε στο ουκρανικό κοινό ούτε στους βουλευτές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail