Η σουηδική εταιρεία Saab προσφέρει στην Ινδία 114 σύγχρονα μαχητικά Gripen E

Freepen.gr - Η Saab της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 114 σύγχρονα μαχητικά Gripen E ως μέρος της απάντησής της στο RFP για την ινδική Πολεμική Αεροπορία.

«Η Saab θα προσφέρει 114 σύγχρονα μαχητικά Gripen E ως μέρος της ανταπόκρισής της στο επερχόμενο αίτημα της IAF για προτάσεις», ανέφερε σε δήλωσή της στον ιστότοπο X. Με το Gripen E, η Ινδία θα έχει πολεμική αεροπορία επόμενης γενιάς και ετοιμότητα παγκόσμιας κλάσης – έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή, οποτεδήποτε, οπουδήποτε, από οποιαδήποτε διάσπαρτη τοποθεσία».

Το εκσυγχρονισμένο μαχητικό Gripen E είναι μια βελτιωμένη έκδοση του μαχητικού πολλαπλών ρόλων Gripen C/D. Αυτό το νέο μαχητικό, που πουλήθηκε για πρώτη φορά το 2018, έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τον στόλο των αεροσκαφών Northrop F-5E/F Tiger1 της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η Saab πραγματοποιεί τις τροποποιήσεις και τις σχετικές κατασκευαστικές εργασίες για το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας εξαρτήματα που προέρχονται από ελβετικές εταιρείες.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail