Strana.ua: Τα χτυπήματα της Ουκρανίας στις πετρελαϊκές υποδομές της Ρωσίας θα οδηγήσουν σε παγκόσμια κρίση

ukrinform.net
Freepen.gr - Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά λόγω των επιθέσεων της Ουκρανίας στις πετρελαϊκές υποδομές της Ρωσίας θα οδηγήσει σε παγκόσμια κρίση, αναφέρει το Strana.ua.

«Αν η κίνηση των πλοίων είχε σταματήσει την ώρα των επιθέσεων, η τιμή θα ήταν 100 δολάρια το βαρέλι, ή ίσως περισσότερο. Αυτή είναι μια θανατική ποινή για την παγκόσμια οικονομία: απλά δεν αντέχει τόσο ακριβό πετρέλαιο τώρα και θα φτάσει γρήγορα τα 90–93 δολάρια ανά βαρέλι που είναι το ανώτατο όριο στο οποίο οι οικονομίες μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους κινδύνους μιας παγκόσμιας κρίσης.

Οι ειδικοί σημείωσαν επίσης ότι οι επιθέσεις της UAF στις ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου επηρεάζουν όχι μόνο την παγκόσμια οικονομία, αλλά και την ίδια την Ουκρανία, η οποία μπορεί να προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στη χώρα.

«Αν το πετρέλαιο αυξηθεί σε τιμή πάνω από 90 δολάρια, τότε το πλήγμα θα είναι ακόμη πιο δυνατό», συνόψισαν οι ειδικοί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail