Το φαινόμενο των ρωσικών superdrones Lancet. Εκπλήσσουν τους Ουκρανούς

NEXTA /Twitter
Freepen.gr - Τα ρωσικά «superdrones» «Lancet» έχουν γίνει «πραγματικός εφιάλτης» για τα ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με άρθρο της πολωνικής πύλης Interia που υπογράφει ο Filip Mielczarek.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, τα drones Lancet-3 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού. «Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τους Ουκρανούς στρατιώτες», τονίζει η πύλη.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα Lancets είναι μία από τις καλύτερες συσκευές αυτού του τύπου στον κόσμο, προκαλούν σοβαρές απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αναφέρει το άρθρο.

Μεταξύ των «εξαιρετικών χαρακτηριστικών» αυτών των drones, η πύλη σημειώνει την εύκολη εκτόξευση, την κινητικότητα, καθώς και έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα. Την ίδια στιγμή, η κεφαλή ενός drone βάρους έως και τριών κιλών, όπως δείχνουν τα πλάνα χρήσης τους, είναι αρκετή για να καταστρέψει ένα άρμα ή ένα τεθωρακισμένο όχημα, γράφει η εφημερίδα.

«Ωστόσο, το πραγματικό εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Lancet είναι η ικανότητα του drone να σταματά σχεδόν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή να αλλάζει κατεύθυνση εξαιρετικά γρήγορα, ακόμη και ακριβώς μπροστά από τον επιλεγμένο στόχο», επισημαίνει ο Interia. Αυτό οφείλεται στα φτερά σε σχήμα Χ, τα οποία παρέχουν καλή ευελιξία και βοηθούν στο χτύπημα με ακρίβεια.

Όπως λέει το άρθρο, τα Lancets σκορπούν τον τρόμο στα πληρώματα των ουκρανικών οχημάτων και το δίκτυο είναι γεμάτο βίντεο που δείχνουν πόσο καλά αντιμετωπίζουν, για παράδειγμα, τα πολωνικά οβιδοβόλα Krab.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail