Υπόγειος πόλεμος Γερμανίας - Πολωνίας για το λιμάνι του Świnoujście

wikipedia
Freepen.gr - Ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Marek Gróbarczyk κατηγόρησε τη Γερμανία ότι προσπαθεί να εμποδίσει την κατασκευή του πολωνικού λιμανιού εμπορευματοκιβωτίων στο Świnoujście χρησιμοποιώντας περιβαλλοντικούς λόγους, όταν οι πραγματικοί λόγοι έχουν να κάνουν με γερμανικά εμπορικά συμφέροντα, γράφει το i.pl.

Μιλώντας στο πολωνικό ραδιόφωνο, ο Gróbarczyk σχολίασε τη γερμανική αντίθεση στην κατασκευή του λιμανιού εμπορευματοκιβωτίων στα βορειοδυτικά της Πολωνίας.

Είπε πως οι Γερμανοί προσπαθούσαν συνεχώς να το εμποδίσουν και ότι η μόνη εγγύηση να χτιστεί βρίσκεται στην επανεκλογή της τρέχουσας συντηρητικής κυβέρνησης της Πολωνίας αργότερα αυτό το έτος. Ο Gróbarczyk είπε ότι ήταν πεπεισμένος πως εάν η αντιπολίτευση κερδίσει, θα μπλοκάρει το έργο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι λόγοι για την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να μπλοκάρει την κατασκευή του λιμανιού οφείλονται στο φόβο ανταγωνισμού για το λιμάνι τους στο Αμβούργο, το οποίο κυριαρχεί στην περιοχή της Βαλτικής όσον αφορά τα εμπορευματοκιβώτια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail