Η Γερμανία δε θα παραδώσει πυραύλους κρουζ TAURUS στην Ουκρανία λόγω του μεγάλου βεληνεκούς τους

Freepen.gr - Η Γερμανία αρνήθηκε να προμηθεύσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς TAURUS. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σχολίασε ξανά την κατάσταση, γράφει το defense-arabic.com.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η Γερμανία δεν θα μεταφέρει το TAURUS στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λόγω του ειδικού πεδίου εφαρμογής του οπλικού συστήματος. Χάρη σε αυτούς τους πυραύλους κρουζ, τα ουκρανικά αεροσκάφη μπορούν να χτυπήσουν εχθρικές θέσεις σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων.

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε πως ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προμήθευσαν όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Ο υπουργός τόνισε ότι προτεραιότητα της Γερμανίας είναι να παράσχει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα αεράμυνας και εκπαίδευση για τον στρατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail