Times: Το Λονδίνο διέλυσε 43 τανκς Challenger 2 που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε 43 άρματα μάχης Challenger 2 που θα μπορούσαν να είχαν μεταφερθεί στην Ουκρανία, ξοδεύοντας εκατομμύρια λίρες για αυτό, γράφουν οι βρετανικοί Times, καθώς απέκτησαν πρόσβαση σε κυβερνητικές πληροφορίες.

Το Υπουργείο Άμυνας κατέστρεψε δεκάδες τανκς που θα μπορούσαν να είχαν σταλεί για να στηρίξουν την Ουκρανία, κοστίζοντας εκατομμύρια λίρες στους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επισκευή τεθωρακισμένων οχημάτων κρίθηκε οικονομικά μη συμφέρουσα. Ταυτόχρονα, η ίδια η διαδικασία ανακύκλωσης έλαβε χώρα μεταξύ 2010 και 2014 και δαπανήθηκαν 4,3 εκατομμύρια λίρες για αυτήν.

Όπως είπε στους Times ο στρατιωτικός αναλυτής και πρώην διοικητής των Challenger 2, Τζάστιν Κραμπ, αυτά τα τανκς ήταν από τα λιγότερο χρησιμοποιημένα από τον βρετανικό στρατό κι ήταν ήδη αποθηκευμένα όταν πάρθηκε η απόφαση για την απόρριψή τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η διατήρησή τους ήταν δαπανηρή και οι μεγάλες επίγειες συγκρούσεις στην Ευρώπη θεωρούνταν τότε παρελθόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail