«Σκραπ» – Η Ουκρανία απορρίπτει 10 γερμανικά άρματα μάχης Leopard 1 που χρειάζονται επισκευή

wikipedia commons
Freepen.gr -
Η Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε να παραλάβει 10 άρματα μάχης Leopard 1A5 από τη Γερμανία λόγω της μη ικανοποιητικής τεχνικής κατάστασής τους, ανέφερε το Der Spiegel .

Το άρθρο αποκαλύπτει πως το Κίεβο ενημέρωσε την ειδική διοίκηση υπό το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ότι τα γερμανικά οπλικά συστήματα που έφτασαν στην Πολωνία πρέπει να επισκευαστούν. Ωστόσο, καθώς δεν είναι διαθέσιμο ούτε το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό ούτε ανταλλακτικά, «δεν έχει νόημα να στείλουμε τα Leopards στην Ουκρανία».

Η δήλωση από το Κίεβο έχει «εγείρει ανησυχίες» στο Βερολίνο, σημειώνει το περιοδικό. Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας έστειλε επειγόντως ειδικούς στην Πολωνία για να επισκευάσουν τα τανκς. Επί τόπου, αποδείχθηκε πως τα άρματα είχαν όντως ανάγκη επισκευής.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είχε υποσχεθεί να αυξήσει τις παραδόσεις επισκευασμένων αρμάτων μάχης Leopard 1A5 στην Ουκρανία από τον Ιούλιο.

«Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι περισσότεροι από 100», είχε πει ο υπουργός.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail