Κοντά στα 100 δις δολάρια η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Από το Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η Ουκρανία έχει λάβει από τους εταίρους στρατιωτική βοήθεια ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov σε συνέντευξή του στην Ukrinform.

"Εάν υπολογίσουμε και αξιολογήσουμε όλα τα πακέτα βοήθειας σήμερα... Εμείς (η Ουκρανία) λάβαμε όπλα και εξοπλισμό διαφόρων ειδών, φυσίγγια, οβίδες και βολές σε χρήματα, νομίζω, λίγο κάτω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια", αναφέρει το πρακτορείο πως δήλωσε ο Reznikov. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Κίεβο έλαβε περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσό πλησιάζει «ήδη τα 60». Σημείωσε πως η αγορά στρατιωτικών όπλων και εξοπλισμού "ξοδεύει επίσης κεφάλαια από τον κρατικό προϋπολογισμό", αλλά τα περισσότερα από τα κρατικά κονδύλια πηγαίνουν στη χρηματική αποζημίωση του ουκρανικού στρατού.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail