Η Δύση είναι τώρα κατά 10,9 τρισεκατομμύρια δολάρια φτωχότερη. Χάρη στον Μπάιντεν

Μια μοιραία μέρα της 24ης Φεβρουαρίου 2022, ο κόσμος είδε την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, μια μέρα που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη ως η αρχή μιας εποχής γεμάτη αβεβαιότητα.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι δυτικές καρδιές που αρχικά άνοιξαν να αγκαλιάσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες, τώρα σκέφτονται διστακτικά να κλείσουν τις πόρτες τους. Οι άνθρωποι που κάποτε έτειναν τα χέρια τους για να υποστηρίξουν τις πολεμικές προσπάθειες τώρα παλεύουν με την πραγματικότητα των λιγοστών αποταμιεύσεών τους.

Καθώς το κόστος αυτής της κρίσης αντηχούσε στα σπίτια και τις οικονομίες, τα έξοδά τους μετατράπηκαν σε ένα ηράκλειο κατόρθωμα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, με την ακλόνητη υποστήριξή της στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, άναψε άθελά της την σπίθα που πυροδότησε τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι, ο αρχιτέκτονας ενός ουτοπικού οράματος αναδιανομής πλούτου, προέτρεψε τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τις ανησυχίες τους για τον πλούτο και αντ' αυτού να χρηματοδοτήσουν τη μάχη της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία.
 
Λειτουργούσαν οι κυρώσεις; ΟΧΙ!

Εν τω μεταξύ, για να καταστρέψουν τη ρωσική οικονομία, οι δυτικοί σύμμαχοι επέβαλαν σκληρές κυρώσεις στο ρωσικό εμπόριο. Κανείς δεν περίμενε τα βάθη του χάους που θα απελευθερώνονταν από αυτό.

Η αποκάλυψη μιας έκθεσης για τον παγκόσμιο πλούτο παρουσιάζει μια καταδικαστική εικόνα των συνεπειών αυτών των αποφάσεων. Εν μέσω κυρώσεων και συγκρούσεων, έχει προκύψει μια εκπληκτική αποκάλυψη, ο πλούτος της Ρωσίας έχει αυξηθεί κατά 600 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Παγκόσμιας Πλούτου της Ελβετικής Τράπεζας.

Οι Ρώσοι εκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 56.000, ανερχόμενοι σε 408.000 το 2022. Ακόμη πιο εκπληκτικό, οι τάξεις των ατόμων εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας, αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 4.500.

Σε πλήρη αντίθεση, η Δύση αφαίμαξε τον πλούτο όσο ποτέ άλλοτε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναποδογυρισμένες από τους μετασεισμούς των δικών τους ενεργειών, αιμορραγούσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πλούτο σε ένα μόνο χρόνο.

Οι συνδυασμένες απώλειες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης ανήλθαν σε εκπληκτικά 10,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η UBS. Ένα εκατομμύριο λιγότεροι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι στάθηκαν μέχρι το τέλος του 2022, ρίχνοντας την σκιά σε ένα έθνος που εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των ατόμων εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας στον κόσμο.

Αυτό το έντονο στατιστικό, αν και σχεδόν ενός έτους, απεικονίζει μόνο τη μισή εικόνα. Η κατάσταση πιθανότατα έχει επιδεινωθεί, καθώς το ΑΕΠ της χώρας πέφτει παράλληλα με τη μείωση του προσωπικού πλούτου. Η οικονομική αναταραχή έχει πάρει μια απαίσια χροιά, ωθώντας τη Γερμανία και την Ολλανδία στα αδυσώπητα νύχια της ύφεσης .

Η υπόλοιπη Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα καθώς πέφτουν στον γκρεμό μιας καταστροφής που είναι έτοιμη να χτυπήσει με ασυγχώρητη δύναμη.

Είναι πολύ ειρωνικό να βλέπουμε ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας και οι κυρώσεις σχεδιάστηκαν για να ακρωτηριάσουν τη ρωσική οικονομία. Ωστόσο, έχουμε μια έκβαση όπου η Δύση εμφανίζεται ως φορέας της φτώχειας. Οι μεγάλες φιλοδοξίες εκείνων που πίστευαν πως θα μπορούσαν να ενορχηστρώσουν μια πτώση έχουν μετατραπεί σε μια οικονομική δίνη επικών διαστάσεων.

Τα θύματα δεν είναι απλώς αφηρημένα στοιχεία σε έναν ισολογισμό, είναι οι ζωές που έχουν διαλυθεί, τα όνειρα που γκρεμίζονται και οι φιλοδοξίες που συντρίβονται. Οι οικονομικές ουλές που προκαλούνται στη Δύση χρησιμεύουν ως απόδειξη για τους κινδύνους της μυωπίας και των άστοχων ενεργειών.

Αυτό είναι ένα μάθημα χαραγμένο στα χρονικά της ιστορίας – μια υπενθύμιση ότι το κόστος της ανεξέλεγκτης φιλοδοξίας βαρύνει όχι μόνο τα έθνη αλλά και τους ανθρώπους που εμπιστεύονταν τους ηγέτες τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail