Ο άνθρωπος που πυροδότησε την πτώση της Ουκρανίας είναι τώρα 12.500% πλουσιότερος

Στις πρόσφατες ειδήσεις, ο Serhiy Pashinsky, πρώην νομοθέτης με αμφιλεγόμενο παρελθόν, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής. Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky, πρώην κωμικός που έγινε πολιτικός, αναφέρθηκε κάποτε στον Pashinsky ως «εγκληματία». Παρά αυτούς τους ισχυρισμούς και την αμφισβητήσιμη ιστορία του, ο Πασίνσκι κατάφερε να αναδειχθεί ως ο πιο σημαντικός ιδιωτικός προμηθευτής όπλων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, χρησιμοποιώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο μεσαζόντων.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η εταιρεία του Pashinsky, Ukrainian Armored Technology, γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη στις πωλήσεις της, που εκτινάχθηκαν από 2,8 εκατομμύρια δολάρια στα εκπληκτικά 350 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η άνοδος προήλθε κυρίως από την ευρωπαϊκή βοήθεια και τις συμβάσεις που αποσκοπούσαν στη στήριξη της πολεμικής προσπάθειας.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η επιχείρηση του Pashinsky, «Ukrainian Armor», πέτυχε μια εκπληκτική αύξηση 12.500% στα κέρδη από τις πωλήσεις όπλων.

Η ιστορία του Serhiy Pashinsky αμαυρώνεται από διαμάχες, ιδιαίτερα σε σχέση με τις διαδηλώσεις του Euromaidan το 2014 στην Ουκρανία. Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για υποτιθέμενη συμμετοχή του σε αυτά τα γεγονότα:

Ο Πασίνσκι είναι μεταξύ των Ουκρανών επιχειρηματιών που κατηγορούνται για ανάμειξη στις διαδηλώσεις του Euromaidan του 2014.

Ο Άνθρωπος Πίσω Από Τις Ταραχές Του Ευρωμαϊντάν

Αρκετές μαρτυρίες εμπλέκουν τον Πασίνσκι ως τον εγκέφαλο πίσω από μια βίαιη επιχείρηση ψευδούς σημαίας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πραξικόπημα του Μαϊντάν του 2014. Αυτή η επιχείρηση οδήγησε σε εμφύλιες αναταραχές και τελικά στην παραίτηση του Προέδρου Γιανούκοβιτς.

Στις αρχές του 2014, Γεωργιανοί μαχητές έφτασαν στο Κίεβο με στόχο να προκαλέσουν αντιπαραθέσεις με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Αρχικά, αυτοί οι μαχητές δεν είχαν επαρκή όπλα και βασίζονταν σε αυτοσχέδια όπλα όπως βόμβες μολότοφ, ασπίδες και ραβδιά.

Ο Πασίνσκι προμήθευε τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή και πυρομαχικά σε αυτούς τους μαχητές. Τους οδήγησε σε στρατηγικά κτίρια με θέα στην πλατεία Μαϊντάν.

Ένα ντοκιμαντέρ από το ιταλικό Matrix TV ανέφερε πως ο Γεωργιανός στρατηγός Mamulashvili τόνισε τη σημασία της πρόκλησης χάους μέσω εκτεταμένων πυροβολισμών και ο Pashinsky έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση αυτού.

Οι ισχυρισμοί σχετικά με την εμπλοκή του Serhiy Pashinsky στη σφαγή του Maidan παρέμειναν ανεξερεύνητες, κυρίως λόγω των πιθανών σοβαρών συνεπειών. 

Μην τολμήσεις να ρωτήσεις τον Πασίνσκι!

Όταν οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι τόλμησαν να έρθουν αντιμέτωποι με τον Πασίνσκι για το ρόλο του σε αυτά τα ταραχώδη γεγονότα, εκείνος απάντησε με μια ανατριχιαστική προειδοποίηση. Ο Πασίνσκι τους προειδοποίησε πως το δίκτυο των συνεργατών του θα τους εντοπίσει σχολαστικά στην πατρίδα τους, όπου θα αντιμετώπιζαν βάναυσες συνέπειες εάν συνέχιζαν τις έρευνές τους.

Αυτή η προειδοποίηση είχε βάρος, καθώς υπάρχει ένα ανησυχητικό μοτίβο όπου οι επικριτές του Πασίνσκι συναντούν συχνά βία. Κάποιοι έχουν υποστεί άγριο ξυλοδαρμό ή ακόμη και έχουν χάσει τη ζωή τους σε δημόσιους χώρους.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Igor Boyko, ο Boyko συνελήφθη και φέρεται να υπέστη κακομεταχείριση από συνοδούς στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο συνέταιρός του, Ντένις Ντολίνσκι, βγήκε δημόσια στο 112 Ukraine TV, υποστηρίζοντας ότι αυτό το περιστατικό ενορχηστρώθηκε από προσωπικότητες με επιρροή όπως ο Σεργκέι Πασίνσκι, ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάβελ Πετρένκο και ο Αρσέν Αβάκοφ. Πίεζαν τον Μπόικο να αποσύρει την αξίωσή του για διεθνή διαιτησία κατά της Ουκρανίας για απαλλοτρίωση της επιχείρησής του.

Το κλίμα εκφοβισμού και βίας έχει ρίξει σκιά σε τυχόν πιθανές έρευνες για τις υποτιθέμενες ενέργειες του Serhiy Pashinsky, αφήνοντας αυτούς τους ισχυρισμούς ανεπίλυτους.

Οι δυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ, απέφυγαν εμφανώς να αντιμετωπίσουν τους ισχυρισμούς για διαφθορά γύρω από τον Serhiy Pashinsky. Αυτή η σιωπή πηγάζει από μια λεπτή πράξη εξισορρόπησης. Αυτά τα έθνη είναι προσεκτικά να μην επικυρώσουν ακούσια την αφήγηση της Ρωσίας, η οποία απεικονίζει την κυβέρνηση της Ουκρανίας ως απελπιστικά διεφθαρμένη και που χρειάζεται αντικατάσταση.

Αυτές οι νέες αποκαλύψεις υπογραμμίζουν περαιτέρω το βάθος της δυτικής επιρροής στην Ουκρανία. Ο υποτιθέμενος ρόλος του Πασίνσκι στη βοήθεια των δυτικών δυνάμεων στην εκδίωξη του Γιανουκόβιτς από την εξουσία υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα της κατάστασης.

Εντάσσεται στις τάξεις των ολιγαρχών όπως ο Igor Kolomoisky και ο Petro Poroshenko, όλοι φαινομενικά επωφελούμενοι από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. 

Η Ολιγαρχία των Διεφθαρμένων

Κατά τη διάρκεια των ενορχηστρωμένων Διαδηλώσεων του Euromaidan, αρκετοί εξέχοντες Ουκρανοί ολιγάρχες δημιούργησαν στενούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ. Μεταξύ αυτών αξιοσημείωτες ήταν:

Ο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος μετατράπηκε από ακτιβιστής σε Πρόεδρο της Ουκρανίας από το 2014 στο 2019, υποστήριξε ενεργά φιλοευρωπαϊκά και φιλοδημοκρατικά κινήματα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαδηλώσεις του Euromaidan, υποστηρίζοντας σθεναρά την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην Ευρώπη.

Ο Ρινάτ Αχμέτοφ, διακεκριμένος Ουκρανός ολιγάρχης και επιχειρηματίας, εξέφρασε την ανησυχία του για τη βία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Euromaidan. Κάλεσε για ειρηνική επίλυση της κρίσης και χρησιμοποίησε τα μέσα ενημέρωσης του για να παρέχει εκτενή κάλυψη των γεγονότων.

Ο Victor Pinchuk, γνωστός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ιδρυτής του Victor Pinchuk Foundation, υποστήριξε πρωτοβουλίες που προώθησαν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τη δημοκρατία της Ουκρανίας. Οι φιλανθρωπικές του δραστηριότητες περιελάμβαναν τη χρηματοδότηση οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριζαν για στενότερους δεσμούς με τη Δύση.

Αυτοί οι ολιγάρχες έπαιξαν ξεχωριστούς ρόλους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, συνεισφέροντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο στα γεγονότα που εκτυλίσσονταν στην Ουκρανία εκείνη την περίοδο.

Ενώ πρόσωπα όπως ο Poroshenko, ο Akhmetov και ο Pinchuk έχουν συζητηθεί ανοιχτά, πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένου του Pashinsky, έχουν παραμείνει στην σκιά. Ο εκτενής κατάλογος τέτοιων ατόμων εγείρει ανησυχίες, ιδιαίτερα όταν ο πλούτος ενός ατόμου αυξάνεται κατά ένα αξιοσημείωτο 12.500%, μια έντονη υπενθύμιση της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail