Οι πωλήσεις ελαιολάδου μειώνονται κατά 18% στην Ισπανία λόγω της αύξησης των τιμών

pixabay / HomeMaker
Freepen.gr - Οι πωλήσεις ελαιολάδου στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 18% καθώς ο πληθυσμός αρνείται να το καταναλώσει λόγω της αύξησης των τιμών, γράφει η εφημερίδα Mundo, επικαλούμενη στοιχεία από την Εθνική Ένωση Βιομηχανικών Συσκευαστών και Επεξεργαστών Βρώσιμων Ελαίων (Anierac), η οποία συγκεντρώνει περισσότερα από 60 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 70% από ολόκληρη την ισπανική αγορά.

Τους πρώτους επτά μήνες του έτους, οι συσκευαστές διέθεσαν στην αγορά 147,5 εκατομμύρια λίτρα ελαιολάδου, μειωμένα κατά 18,2% από την ίδια περίοδο του 2022.

 Σύμφωνα με την επικεφαλής της ένωσης, Primitovo Fernandez, η αιτία της κρίσης των πωλήσεων είναι η άνοδος των τιμών των προϊόντων.

«Η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών δεν είναι πολύ καλή και πολλοί έχουν εγκαταλείψει την κατανάλωση ελαιολάδου λόγω της ανόδου των τιμών», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail