Πάνω από 200.000 Ουκρανοί άνδρες που κινδυνεύουν να στρατολογηθούν έχουν καταφύγει στη Γερμανία από την έναρξη του πολέμου

ukrinform.net
Freepen.gr -
Περισσότεροι από 200.000 Ουκρανοί άνδρες σε ηλικία μάχης έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους καταφεύγοντας στη Γερμανία από την αρχή του πολέμου με τη Ρωσία, σύμφωνα με τη γραπτή απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτηση που έθεσε ο εκπρόσωπος της Alternative for Germany για την εξωτερική πολιτική Petr Bystron, όπως αναφέρει το afdbundestag.de.

Παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky σε άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών να εγκαταλείψουν τη χώρα, συνολικά 203.640 άνδρες Ουκρανοί πολίτες που αντιμετωπίζουν την πιθανότητα στρατολόγησης έχουν φτάσει στη Γερμανία από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι 176.474 Ουκρανοί στρατεύσιμοι εξακολουθούσαν να διαμένουν στη Γερμανία στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

«Οι αριθμοί το δείχνουν ξεκάθαρα: Οι Ουκρανοί θέλουν ειρήνη», είπε ο Bystron σε απάντηση, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του AfD για «άμεσες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας υπό τη μεσολάβηση του ΟΑΣΕ».

Υποστήριξε ότι εκατοντάδες χιλιάδες «Ουκρανοί στρατιωτικής ηλικίας έχουν καταφύγει στη Γερμανία για να γλιτώσουν τον παράλογο θάνατο» και πως «σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, άλλοι 650.000 βρίσκονται στην ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail