Σφοδρή επίθεση των Ρώσων στο λιμάνι της Οδησσού με 25 drones καμικάζι

Freepen.gr - Νωρίς στις 3 Σεπτεμβρίου, περίπου δύο δωδεκάδες drones αυτοκτονίας επιτέθηκαν στο λιμάνι της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, προκαλώντας μεγάλες υλικές απώλειες.

Το Κίεβο είπε ότι την επίθεση εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιώντας drones αυτοκτονίας Geran-1 και 2. Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ακόμη κάτι τέτοιο.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ισχυρίστηκε πως 22 από τα 25 drones που είχαν στόχο το λιμάνι καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας, μολονότι το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί δείχνει μεγάλες ζημιές. Ωστόσο, ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Oleg Kiper αναγνώρισε στο κανάλι του στο Telegram ότι το λιμάνι υπέστη ζημιές.

«Υπήρξε χτύπημα στις λιμενικές υποδομές», είπε.

Επιπλέον, βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media έδειχναν μεγάλες ζημιές στο λιμάνι. Αυτό που φαίνεται να είναι μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων καταστράφηκε μαζί με πολλά βυτιοφόρα.

Η επίθεση με drones μπορεί να πραγματοποιήθηκε από τον ρωσικό στρατό ως απάντηση στις πρόσφατες απόπειρες επίθεσης της Ουκρανίας στη χερσόνησο της Κριμαίας και σε αρκετές περιοχές στην κεντρική Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail