Το Ισραήλ ζητά επίσημα την αγορά 25 επιπλέον F-35 Lightning 2 για να «πλήξει αποτελεσματικά τους ιρανικούς σχηματισμούς στη Συρία»

Freepen.gr - Ο στόλος των μαχητικών αεροσκαφών F-35 Lightning II της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πέμπτης γενιάς θα αυξηθεί κατά μιάμιση φορά. Η χώρα έχει ζητήσει επίσημα την αγορά επιπλέον μονάδων.

Η ισραηλινή έκδοση του αεροπλάνου ονομάζεται F-35I Adir. Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έστειλε επίσημη επιστολή ζητώντας την αγορά πολεμικών αεροσκαφών για την επιτάχυνση του σχηματισμού της τρίτης μοίρας. Το υπουργείο δε διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις.

Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αγορά 25 μαχητικών F-35I πέμπτης γενιάς θα χρηματοδοτηθεί μέσω αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το Ισραήλ θα παραλάβει τα αεροπλάνα από το 2026-2027.

Η χώρα χρειάζεται F-35I για να χτυπήσει αποτελεσματικά τους ιρανικούς σχηματισμούς στη Συρία. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διαθέτει επί του παρόντος 50 αεροσκάφη σε υπηρεσία σε δύο μοίρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail