Ζήσε Μάη μου... Ουκρανοί πιλότοι θα εκπαιδευτούν για 4-6 μήνες στη Δανία, 1-2 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο

pixabay / wietzenu
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί πιλότοι θα εκπαιδευτούν για να πετούν αεροσκάφη F-16 στη Δανία για 4-6 μήνες, ενώ η εκπαίδευσή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσει 1-2 χρόνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιγκνάτ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το χρονοδιάγραμμα διαφέρει επειδή έμπειροι πιλότοι στάλθηκαν στη Δανία, ενώ απόφοιτοι ακαδημίας πιλότων στάλθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Οι πιλότοι που στείλαμε στη Δανία είναι έτοιμοι, έχουν χρόνο πτήσης, έχουν εμπειρία μάχης, αλλά μόνο σε αεροπλάνα σοβιετικής κατασκευής. Πρέπει να εκπαιδευτούν για διαφορετικά αεροσκάφη, τα F-16, και αυτό θα πάρει λίγο χρόνο." είπε ο Ignat στην τηλεόραση. «Ο καθένας ενδιαφέρεται για το χρονοδιάγραμμα, αλλά θα είναι διαφορετικό, γιατί κάθε πιλότος έχει ατομική εκπαίδευση. Αλλά, προηγουμένως, τόσο οι δυτικοί εταίροι μας στις ΗΠΑ όσο και εμείς είπαμε αισιόδοξα πως το [χρονοδιάγραμμα εκπαίδευσης] θα διαρκέσει μισό χρόνο, και [η αμερικανική πλευρά] είπε μάλιστα ότι τέσσερις μήνες θα μπορούσαν να είναι αρκετοί».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο εκπαιδεύει ήδη τους νέους αποφοίτους μας, που αποφοίτησαν το 2023, θα λάβουν βασική εκπαίδευση», είπε ο Ignat, προσθέτοντας πως το βρετανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πρώτα πτήσεις με μονοκινητήριο αεροπλάνο και μετά με το τζετ.

Το βρετανικό πρόγραμμα κατάρτισης θα περιλαμβάνει επίσης εκμάθηση σε βάθος της αγγλικής γλώσσας και της αγγλικής ορολογίας της αεροπορίας.

«Εδώ, όμως, δε μιλάμε για μήνες, αλλά για χρόνια, γιατί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα ή δύο χρόνια σε κάθε περίπτωση», εξήγησε ο Ignat.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail