Το 60% των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας στη Σουηδία έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο

jorchr, CC BY-SA 3.0 / Ninni Andersson/Regeringskansliet
Freepen.gr - Η πλειονότητα όσων λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας στη Σουηδία έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο παρόλο που αποτελούν το ένα πέμπτο του πληθυσμού, αποκάλυψαν τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία, γράφει η samnytt.se.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρότασή της για τον προϋπολογισμό του φθινοπώρου για μείωση των φόρων εισοδήματος για όσους έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, κάτι που ισχυρίστηκε ότι θα εξοικονομούσε για τη μέση εργατική οικογένεια περίπου 14.000 σουηδικές κορώνες (1.176 ευρώ) ετησίως.

Η υπουργός Οικονομικών Ελίζαμπεθ Σβάντεσον είπε πως η κίνηση ήταν απαραίτητη για να παράσχει στους εργαζόμενους μια ανακούφιση κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης κρίσης κόστους ζωής και θα δώσει κίνητρα στους εργαζόμενους.

«Πρέπει να πληρώνεσαι καλύτερα για να δουλεύεις. Ως εκ τούτου, οι κινητήριες δυνάμεις για την εργασία πρέπει να αυξηθούν μέσω μιας ενισχυμένης έκπτωσης του φόρου απασχόλησης», είπε.

Τα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη διάσκεψη έδειξαν ότι 300.000 άνθρωποι στη Σουηδία είναι επί του παρόντος εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στη σουηδική δημόσια υπηρεσία απασχόλησης.

«Λίγο λιγότερο από τους μισούς από αυτούς τους ανέργους έχουν μη ευρωπαϊκή καταγωγή», ανέφερε ένα κυβερνητικό δελτίο προσθέτοντας ότι «το 60 τοις εκατό όλων των αποδεκτών επιχορηγήσεων στη Σουηδία έχουν ξένη καταγωγή».

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός πως ο πληθυσμός των μεταναστών της χώρας ήταν 2,15 εκατομμύρια στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Statista. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 20 τοις εκατό του σουηδικού πληθυσμού, δείχνοντας ότι οι μετανάστες αποτελούν δυσανάλογα την πλειοψηφία των Σουηδών που αναζητούν εργασία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail