Η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 66.000 στρατιώτες σε τρεις μήνες αντεπίθεσης - Μόσχα

Freepen.gr - Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας συνόψισε τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης που ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες αλλά δεν οδήγησε σε σημαντικές νίκες.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης ανήλθαν σε περισσότερους από 66 χιλιάδες στρατιώτες. Η AFU έχασε επίσης περισσότερες από 7,5 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, γράφει το southfront.press.

Η πιο τεταμένη κατάσταση παραμένει στην κατεύθυνση του Zaporozhye, η οποία είναι η κύρια κατεύθυνση της ουκρανικής αντεπίθεσης. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έφερε τις ταξιαρχίες από την στρατηγική εφεδρεία σε μάχες στην περιοχή Zaporozhie. Αυτές οι μονάδες εκπαιδεύτηκαν υπό την καθοδήγηση δυτικών εκπαιδευτών. Οι μονάδες που αναφέρει ο Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος πιθανότατα περιλαμβάνουν την περιβόητη 82η Ταξιαρχία της AFU. Πολυάριθμες αναφορές από το μέτωπο επιβεβαίωσαν πως οι δυνάμεις της AFU που αναπτύσσονται στις πρώτες γραμμές του Zaporozhie είναι επίσης οπλισμένες με τον βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και περιλαμβάνουν πολλούς ξένους μαχητές.

Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε αυτές τις μονάδες.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης της AFU, ο Σόιγκου εξέφρασε την άποψη πως ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους του σε καμία από τις κατευθύνσεις.

«Η ουκρανική ηγεσία προσπαθεί απεγνωσμένα να επιδείξει στους δυτικούς επιμελητές τουλάχιστον κάποια επιτυχία επιθετικών ενεργειών προκειμένου να λάβει περαιτέρω στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, η οποία απλώς καθυστερεί τη σύγκρουση», είπε.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε την τρομοκρατική στρατηγική του καθεστώτος του Κιέβου. Ουκρανοί μαχητές επιτίθενται σε στόχους αμάχων και περνούν αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως στρατιωτικές νίκες, προσπαθώντας να κρύψουν την αποτυχία της αντεπίθεσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail