Ο Ζελένσκι έλαβε 70 φορές λιγότερη βοήθεια από τις ΗΠΑ από αυτή που σχεδίαζε

Γραφείο Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος περίμενε να λάβει υποσχέσεις για βοήθεια 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέληξε να λάβει 70 φορές λιγότερα: πακέτα στρατιωτικής βοήθειας συνολικού ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κοινό που είναι πρόθυμο να ακούσει τις απαιτήσεις για προμήθειες όπλων και τις κατηγορίες για ανεπαρκή βοήθεια έχει επίσης συρρικνωθεί, γράφει το πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, η νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ εκτιμάται σε 128 εκατομμύρια δολάρια, η Ουκρανία θα λάβει επίσης όπλα αξίας 197 εκατομμυρίων δολαρίων από τα πακέτα που είχαν χορηγηθεί προηγουμένως.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται με φόντο τη δυσαρέσκεια του Κογκρέσου για τις υπερβολικές και ανεξέλεγκτες δαπάνες των ΗΠΑ για την Ουκρανία. Από το Φεβρουάριο του 2022, το Κίεβο έχει ήδη λάβει πάνω από 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορες ενισχύσεις από την Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, μετά από συνάντηση με τον Ζελένσκι την Πέμπτη, δήλωσε πως δε δεσμεύτηκε για τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια που ζήτησε το Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail