Το AfD αγγίζει το 35% στη Σαξονία, διπλάσιο από όλα τα κόμματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μαζί

Freepen.gr - Το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πρόκειται να εξασφαλίσει το 35% των ψήφων στις πολιτειακές εκλογές του επόμενου έτους στη Σαξονία, καθώς το κόμμα πέρασε μπροστά από την κεντροδεξιά Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) του πρωθυπουργού Michael Kretschmer σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η τελευταία έρευνα, που ανατέθηκε από τοπικές εφημερίδες και αναφέρθηκε από τη Leipziger Volkszeitung, έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των Σαξόνων σχεδιάζει να υποστηρίξει το συντηρητικό κόμμα που είναι σκεπτικιστικό για τη μαζική μετανάστευση και τις ρωσικές κυρώσεις.

Η άνοδος της δημοτικότητας του κόμματος έγινε αισθητή σε όλη τη χώρα, αλλά όχι περισσότερο από ό,τι στην ανατολική Γερμανία, όπου το κόμμα έρχεται πρώτο σε τέσσερα από τα πέντε κρατίδια και βρισκόταν στο 32% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa που διεξήχθη τον Ιούνιο.



Στη Σαξονία, τα κόμματα που αποτελούν τον φιλελεύθερο ομοσπονδιακό συνασπισμό συγκέντρωσαν την υποστήριξη μόλις 18 τοις εκατό των ψηφοφόρων συλλογικά, μόλις το ήμισυ της υποστήριξης για το AfD, ενώ το κατεστημένο CDU θα συγκέντρωνε το 29 τοις εκατό των ψήφων.

Η δημοσκόπηση αποδεικνύει τη μαζική δυσαρέσκεια που νιώθουν οι απλοί Γερμανοί τόσο σε όλη την πολιτεία όσο και πέρα ​​από την πρόσφατη κατάρρευση της χώρας, η οποία έχει προωθήσει μια πολιτική μαζικής μετανάστευσης, ενώ η δέσμευσή της για καθαρές μηδενικές πολιτικές πράσινης ενέργειας οδήγησε τις τιμές της ενέργειας στα ύψη και μετεγκατάσταση επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Germany Trends που διεξήχθη από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD και την εφημερίδα Die Welt, το 79% των Γερμανών είναι «λιγότερο ή καθόλου ικανοποιημένοι» με την τρέχουσα κατεύθυνση ταξιδιού της χώρας υπό τον τρέχοντα ομοσπονδιακό συνασπισμό, σε σύγκριση με μόλις 19 τοις εκατό που είναι «ικανοποιημένοι» και μηδέν τοις εκατό που είναι «πολύ ικανοποιημένοι».

Αυτό ανοίγει την πόρτα για ψήφους διαμαρτυρίας και σε εθνικό επίπεδο, το AfD προσελκύει το 22 τοις εκατό των ψήφων, που βρίσκεται άνετα πάνω από το κυβερνών SPD (16 τοις εκατό), το Κόμμα των Πρασίνων (14 τοις εκατό) και το FDP (6 τοις εκατό). Το AfD υπόσχεται να είναι αγκάθι στο ηγετικό CDU, το οποίο βρίσκεται στο 29 τοις εκατό και του οποίου ο ηγέτης Φρέντριχ Μερτς οπισθοχώρησε πρόσφατα ως προς το ότι το κόμμα του μπορεί να συνεργαστεί με το AfD σε δημοτικό επίπεδο μετά την οργή των μελών του κόμματός του.

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail