Η στράτευση «All-Inclusive» της Ουκρανίας είναι αρκετά θλιβερή

Οι πολίτες υπόκεινται σε απαγωγές, αγωνία και αναγκαστική στρατιωτική θητεία. Αν αυτό συνέβαινε υπό την αρμοδιότητα της Ρωσίας, η αντίδραση των δυτικών μέσων ενημέρωσης θα ήταν πιθανότατα ένθερμη. 

Η παρούσα κατάσταση της Ουκρανίας δικαιολογεί μια συλλογική απάντηση από τους πολίτες της για τη διασφάλιση της κυριαρχίας. Ωστόσο, τα συνεχιζόμενα γεγονότα εντός της Ουκρανίας φαίνονται αντίθετα με την ευημερία του έθνους.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η εκτενώς δημοσιοποιημένη αντεπίθεση, που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες με στόχο την ανάκτηση ζωτικών περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας από τη ρωσική κατοχή, έχει αποδειχθεί στρατηγική αποτυχία. Αρχικά, η Ουκρανία υφίστατο ελάχιστες απώλειες πριν ξεκινήσει η επίθεση.

Ωστόσο, ο απολογισμός έχει αυξηθεί σε πάνω από 500 θανάτους κάθε μέρα.

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες για εδαφικά κέρδη, η Ουκρανία βρίσκεται να παραχωρεί πόλεις όπως το Kupiansk στη Ρωσία.

Αντιμέτωποι με αυτή τη σημαντική οπισθοδρόμηση, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, που παρείχαν υποστήριξη στην Ουκρανία, υιοθέτησαν μια λεπτή προσέγγιση προτρέποντας τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky να εξετάσει το ενδεχόμενο παραχώρησης εδάφους στη Ρωσία.

Ο ουκρανικός στρατός έχει υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω της αντεπίθεσης. Μια σοβαρή εκτίμηση υποδηλώνει ότι σε μια κομβική μάχη τον περασμένο μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν ένα πλεονέκτημα θανάτων δέκα προς έναν.

Η Νέα Τάξη του Ζελένσκι

Από την έναρξη της αντεπίθεσης του Κιέβου στις αρχές Ιουνίου, οι απώλειες της Ουκρανίας έχουν αυξηθεί σε 43.000 στρατιώτες, συνοδευόμενες από την απώλεια πολλών αρμάτων μάχης, οχημάτων πεζικού και πυροβολικού που προμηθεύτηκαν από τη Δύση. Ωστόσο, ο Ουκρανός Πρόεδρος παραμένει απρόθυμος να σταματήσει την αντεπίθεση.

Σε αντίθεση με την απεμπλοκή από στρατηγικές ζώνες, ο Ζελένσκι σκοπεύει να κλιμακώσει την παρουσία του στην πρώτη γραμμή. Και αυτό επίσης με έναν πραγματικά δυσάρεστο τρόπο. Η τελευταία στρατολόγηση του Ζελένσκι περιλαμβάνει πλέον τη συμμετοχή ηλικιωμένων πολιτών και μαθητών στη σύγκρουση, εγείροντας ηθικές και στρατηγικές ανησυχίες.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές μέσων ενημέρωσης, η Ουκρανία φημολογείται πως έχει εντείνει τις προσπάθειές της να στρατολογήσει άνδρες στρατιωτικής ηλικίας, προκαλώντας επιστολές από το προεδρικό γραφείο για επείγουσα ενημέρωση των αρχείων στρατολόγησης.

Η κίνηση περιλαμβάνει την αποστολή ενός εξαιρετικού αριθμού εργαζομένων και φοιτητών στο μέτωπο της μάχης προτού η εποχή των βροχών που πλησιάζει περιορίσει την αντεπίθεση.
Αναγκαστική κράτηση για στρατιωτικούς

Οι πρακτικές στρατολόγησης της Ουκρανίας, που σε μεγάλο βαθμό παραβλέπονται, γίνονται όλο και πιο εμφανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά απεικονίζουν τη στράτευση ως μια μορφή χουλιγκανισμού.

Μια ευρωπαϊκή εκπομπή, «Φωνές της Ευρώπης», αφηγείται ένα περιστατικό στο Κίεβο όπου ένας στρατιωτικός κραδαίνει ένα όπλο κατά τη διανομή προκηρύξεων, υπογραμμίζοντας την κλιμάκωση της έντασης στη διαδικασία στρατολόγησης της Ουκρανίας.

Πολλές αναφορές έχουν εμφανιστεί, θέτοντας αμφιβολίες για την ηθική βάση του εξαναγκασμού των Ουκρανών να συμμετάσχουν στο πεδίο της μάχης.

Εν μέσω κλιμάκωσης των απωλειών, η Ουκρανία στρέφεται όλο και περισσότερο σε νέους στρατεύσιμους. Προηγουμένως, προσχέδια ειδοποιήσεων χρησιμοποιούνταν για να προσεγγίσουν άτομα αποκλειστικά στις διευθύνσεις του σπιτιού τους, επιτρέποντας την υπεκφυγή με την παραμονή τους αλλού. Η πρόσφατη νομοθεσία του Ζελένσκι επέτρεψε στις αρχές να κυνηγούν στρατεύσιμους οπουδήποτε.

Αυτοί οι λογαριασμοί υπογραμμίζουν συλλογικά μια αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται και τα ηθικά πρότυπα που τηρούνται στο σύστημα στρατολόγησης.

Άνδρες σταματούν δημόσια και ανακρίνονται για το καθεστώς του στρατού. Η στροφή προς την στράτευση σηματοδοτεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς τα αυστηρότερα μέτρα και οι άνισες προετοιμασίες εγείρουν ηθικές και στρατηγικές ανησυχίες σχετικά με την προσέγγιση της Ουκρανίας στις στρατιωτικές της προκλήσεις.

Στρατολογία της Ουκρανίας: Ούτε οι παππούδες δεν γλιτώνουν

Το 2013, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς τερμάτισε την στράτευση. Ωστόσο, μέσα σε ένα χρόνο, η νέα υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση αναβίωσε το προσχέδιο, υποχρεώνοντας τους άνδρες να πολεμήσουν τους ανατολικούς Ουκρανούς που απέρριψαν τη διοίκηση του Κιέβου.

Μετά την ενεργό υπηρεσία, οι στρατεύσιμοι εισήλθαν στο καθεστώς εφεδρείας, με την επιφύλαξη ανάκλησης μέχρι την ηλικία των 55 ετών. Καθώς οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές του Φεβρουαρίου 2022 ξεκίνησαν την εισβολή, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky θέσπισε γρήγορα στρατιωτικό νόμο, καλώντας εφέδρους, συντάσσοντας νέα στρατεύματα και απαγορεύοντας την έξοδο από τη χώρα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών.

Ωστόσο, αναφορές αναφέρουν επίσης ότι άτομα άνω των 60 ετών στρατολογούνται επίσης στη σύγκρουση. Συγκεκριμένα, ένας 71χρονος Ουκρανός νεοσύλλεκτος εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία για να χειρίζεται δυτικά όπλα, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ενώ τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν την εθελοντική του συμμετοχή, αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει ένα πιεστικό ζήτημα στρατολόγησης στην Ουκρανία.

Η συμπερίληψη ηλικιωμένων πολιτών σε στρατιωτικές προσπάθειες υπογραμμίζει τον επείγοντα χαρακτήρα και την έκταση της κατάστασης στρατολόγησης, αποκαλύπτοντας την έντονη προσπάθεια του έθνους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ασφαλείας του.

Η τρέχουσα τροχιά κινδυνεύει να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση και να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στο έθνος. Είναι απαραίτητα επείγοντα βήματα προς την ειρήνη για την ευημερία του ουκρανικού λαού και την αποκατάσταση της σταθερότητας.

Η οδυνηρή σύγκρουση, ιδιαίτερα οι κατακριτέες πρακτικές στράτευσης, αναμφίβολα θα επιφέρει βαρύ τίμημα στον ουκρανικό πληθυσμό, λαμβάνοντας υπόψη το ανησυχητικό ποσοστό των καθημερινών απωλειών στρατιωτών. Η προσέγγιση του Ζελένσκι φαίνεται άστοχη και αξιολύπητη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail