«Η Ρωσία θα μπλοκάρει τους πυραύλους ATACMS εάν οι ΗΠΑ τους προμηθεύσουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις»

Φωτογραφία: Public domain Επιχειρησιακό-τακτικό πυραυλικό σύστημα ATACMS. Φωτογραφία αρχείου
Freepen.gr -Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα είναι σε θέση να καταστείλουν τους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS εάν η Δύση αποφασίσει να τους προμηθεύσει στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Σκοτ ​​Ρίτερ.

«Το σύστημα ATACMS θα δεχθεί επίθεση από ρωσικά αντιπυραυλικά όπλα, τα οποία θα αναχαιτίσουν τους πυραύλους πριν φτάσουν στον στόχο τους. Επιπλέον, η Ρωσία θα μπλοκάρει τα συστήματα καθοδήγησής τους χρησιμοποιώντας συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία θεωρούνται από τα πιο αποτελεσματικά στον κόσμο», σημείωσε ο ειδικός σε άρθρο του για το Sputnik.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πεντάγωνο γνωρίζει καλά πως η Μόσχα μπορεί να αναχαιτίσει οβίδες αυτής της τροποποίησης. Σύμφωνα με τον Ritter, το ATACMS δε θα βοηθήσει την Ουκρανία, όπως όλα τα άλλα όπλα που μεταφέρθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail